Elevii de a 8-a, dup─â prima prob─â a Evalu─ârii Na╚Ťionale: ÔÇ×A fost pe distrac┼úie!"

Veseli sau ├«ng├óndura┼úi, ferici┼úi c─â scap─â de o grij─â sau speria┼úi de examen, zeci de mii de copii s-au prezentat mar╚Ťi, 14 iunie, pentru a sus╚Ťine examenul la ÔÇ×Rom├ón─âÔÇŁ, primul din sesiunea de Evaluare Na┼úional─â 2022.

stanga
dreapta
elevi evaluare jpeg
evaluare naţională olt
evaluare adevarul
examen evaluare nationala jpeg
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala
evaluare nationala
evaluare nationala 2020 salaj foto andreea vilcovschi
frauda evaluare nationala
evaluare nationala jpeg

Dup─â expirarea timpului ┼či predarea lucr─ârii, majoritatea au ie┼čit ferici┼úi, anun┼ú├ónd ├«n st├ónga ┼či dreapta ÔÇ×ne-a c─âzut u┼čorÔÇŁ.

Aglomera╚Ťie, la cea mai mare ╚Öcoal─â din Bucure╚Öti

Cea mai mare ┼čcoal─â din Bucure┼čti este ├«n cartierul bucure┼čtean Titan, pe strada Lunca Bradului. Este zi de examene ┼či la gardurile ┼čcolii este manifesta┼úie. Elevii de-a VIII-a sunt eroii zilei, c─âci ei dau examenul la Rom├ón─â, primul din sesiunea de Evaluare Na╚Ťional─â 2022.

image
Aproximativ 150.000 de elevi au fost prezenţi ieri la prima probă de la Evaluarea Naţională

Majoritatea fetelor ┼či-au pus hainele cele bune, c├óteva sunt ├«mbr─âcate mai sobru ┼či se vede de departe, vin cu bunicii. B─âie┼úii sunt cei mai mul┼úi ├«n pantaloni sport, unii chiar ├«n bermude sau treninguri. Este 7.45 ┼či ├«ncep bisericu┼úele.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áUr─âri pentru Evaluarea Na╚Ťional─â 2022. Ce mesaje de incurajare s─â-i transmi╚Ťi unui elev

C├ó┼úiva b─âie┼úi vorbesc de meciul de disear─â, un grup de fete ├«┼či admir─â ┼úinutele, pu┼úini copii discut─â despre Evaluare. Mai emo┼úiona┼úi sunt p─ârin┼úii, str├ón┼či ├«n grupuri ┼či ├«n care subiectul este unul singur: c├ót ┼či cum a ├«nv─â┼úat plodul. Mul┼úi candida┼úi au venit singuri sau au fost l─âsa┼úi din mers de familii.

Sesiunea a ├«nceput la prima or─â a dimine╚Ťii

La ora 8.00, s-au deschis por┼úile, iar copiii au intrat ├«n s─âlile de examen. ├Än jur de 90 de minute a durat p├ón─â au ├«nceput s─â apar─â primele ve┼čti despre subiecte.

├Än afar─â de subiectele care le verificau no┼úiunile de gramatic─â, la literatur─â, elevii au avut de comentat un fragment din ÔÇ×Toate p├ónzele susÔÇŁ, de Radu Tudoran, ┼či unul din ÔÇ×Fr├ónturi din via┼úa lui DelavranceaÔÇŁ, de Cella Delavrancea.

La ultimul subiect au avut de scris un eseu descriptiv despre cea mai frumoas─â ├«nt├ómplare din vacan┼ú─â. P─ârin┼úii au trecut la calcule, p─âreri ┼či a┼ča au ┼úinut-o p├ón─â au ├«nceput s─â ias─â copiii.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áRug─âciunea p─ârin╚Ťilor pentru luminarea min┼úii copilului ├«n timpul examenului

Ce ai f─âcut mam─â? Ai ┼čtiut? Ai povestit de vacan┼úa la Paris?ÔÇŁ, ├«┼či ├«ntreab─â feti┼úa o doamn─â plin─â de aur de zici c─â este bijuterie.

ÔÇ×Nu am avut timp s─â scriu tot c─â am avut probleme la gramatic─âÔÇŁ, r─âspunde copila. C├ó┼úiva metri mai ├«ncolo doi b─âie┼úi bat cuba cu ta┼úii.

ÔÇ×Yes, Yes!ÔÇŁ, strig─â unul. ÔÇ×Am ┼čtiut povestea cu marinarii care colind─â lumea. Nu am uitat de b─ât─âi ┼či ├«mpu┼čc─âturiÔÇŁ, spune Andrei, vesel nevoie mare.

PROBA LA MATEMATIC─é,   joi, 16 iunie

├Äntreb─âm timid ce le-a c─âzut de sunt a┼ča ferici┼úi ┼či r─âspund am├óndoi la unison: ÔÇ×Toate p├ónzele sus!ÔÇŁ.

ÔÇ×A fost pe distrac┼úie, cum ├«mi place mie, c─â am avut de povestit ┼či despre vacan┼ú─âÔÇŁ, ├«ncheie absolventul de a VIII-a, care se recomand─â scurt, Giani. Nu am v─âzut nici un elev trist. Sper─âm c─â ┼či notele vor fi pe m─âsur─â.

Urmeaz─â a doua prob─â scris─â, la Matematic─â, joi, 16 iunie.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
cub elena basescu png
cluj florin salam
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
majda si mihai png
baza tommy lee copy jpeg
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
aine davis jfif
Valeric─â Chitic FOTO vrancea14
foto baza turista paris shutter jpg
ghee butter in glass jar with wooden spoon jpg
2 dr denisa zaharia 2 jpg jpeg
spania profimedia jpg