Elevii de a 8-a, după prima probă a Evaluării Naționale: „A fost pe distracţie!"

Ultima actualizare:

Veseli sau îngânduraţi, fericiţi că scapă de o grijă sau speriaţi de examen, zeci de mii de copii s-au prezentat marți, 14 iunie, pentru a susține examenul la „Română”, primul din sesiunea de Evaluare Naţională 2022.

După expirarea timpului şi predarea lucrării, majoritatea au ieşit fericiţi, anunţând în stânga şi dreapta „ne-a căzut uşor”.

Aglomerație, la cea mai mare școală din București

Cea mai mare şcoală din Bucureşti este în cartierul bucureştean Titan, pe strada Lunca Bradului. Este zi de examene şi la gardurile şcolii este manifestaţie. Elevii de-a VIII-a sunt eroii zilei, căci ei dau examenul la Română, primul din sesiunea de Evaluare Națională 2022.

Aproximativ 150.000 de elevi au fost prezenţi ieri la prima probă de la Evaluarea Naţională
Aproximativ 150.000 de elevi au fost prezenţi ieri la prima probă de la Evaluarea Naţională

Majoritatea fetelor şi-au pus hainele cele bune, câteva sunt îmbrăcate mai sobru şi se vede de departe, vin cu bunicii. Băieţii sunt cei mai mulţi în pantaloni sport, unii chiar în bermude sau treninguri. Este 7.45 şi încep bisericuţele.

Citește și: Urări pentru Evaluarea Națională 2022. Ce mesaje de incurajare să-i transmiți unui elev

Câţiva băieţi vorbesc de meciul de diseară, un grup de fete îşi admiră ţinutele, puţini copii discută despre Evaluare. Mai emoţionaţi sunt părinţii, strânşi în grupuri şi în care subiectul este unul singur: cât şi cum a învăţat plodul. Mulţi candidaţi au venit singuri sau au fost lăsaţi din mers de familii.

Sesiunea a început la prima oră a dimineții

La ora 8.00, s-au deschis porţile, iar copiii au intrat în sălile de examen. În jur de 90 de minute a durat până au început să apară primele veşti despre subiecte.

În afară de subiectele care le verificau noţiunile de gramatică, la literatură, elevii au avut de comentat un fragment din „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran, şi unul din „Frânturi din viaţa lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea.

La ultimul subiect au avut de scris un eseu descriptiv despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanţă. Părinţii au trecut la calcule, păreri şi aşa au ţinut-o până au început să iasă copiii.

Citește și: Rugăciunea părinților pentru luminarea minţii copilului în timpul examenului

Ce ai făcut mamă? Ai ştiut? Ai povestit de vacanţa la Paris?”, îşi întreabă fetiţa o doamnă plină de aur de zici că este bijuterie.

Nu am avut timp să scriu tot că am avut probleme la gramatică”, răspunde copila. Câţiva metri mai încolo doi băieţi bat cuba cu taţii.

Yes, Yes!”, strigă unul. „Am ştiut povestea cu marinarii care colindă lumea. Nu am uitat de bătăi şi împuşcături”, spune Andrei, vesel nevoie mare.

PROBA LA MATEMATICĂ,   joi, 16 iunie

Întrebăm timid ce le-a căzut de sunt aşa fericiţi şi răspund amândoi la unison: „Toate pânzele sus!”.

A fost pe distracţie, cum îmi place mie, că am avut de povestit şi despre vacanţă”, încheie absolventul de a VIII-a, care se recomandă scurt, Giani. Nu am văzut nici un elev trist. Sperăm că şi notele vor fi pe măsură.

Urmează a doua probă scrisă, la Matematică, joi, 16 iunie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net