Rugăciunea părinților pentru luminarea minţii copilului în timpul examenului

Ultima actualizare:

Perioada Evaluaării Naționale 2022 este un moment dificil și încărcat de emoții nu numai pentru elevi, dar și pentru părinții lor, care experimentează aceleași anxietăți precum copii. Există totuși o rugăciune pe care părinții o pot spune pentru ca adolescenții să aibă o minte cât mai clară și să se concentreze în timpul examenului. 

Rugăciunea părinților pentru luminarea minţii copilului în timpul examenului
Rugăciunea părinților pentru luminarea minţii copilului în timpul examenului

Atunci când copiii au o perioadă foarte stresantă, cu multe examene, părinții ar trebui să spună în fiecare zi această rugăciune, ce-i va ajuta pe elevi să se concentreze mult mai bine și să-și limpezească mintea de alte gânduri ce i-ar putea distrage. 

Rugăciunea părinților este un dialog cu divinitatea și în același timp o meditație prin care se transmit cele mai benefice energii către copii. Atunci când mama sau tatăl unui copil își ia puțin timp pentru a face o rugăciune pentru fiu sau fiică, acela este un moment cu o mare putere tămăduitoare din partea lui Dumnezeu și a Fecioarei Maria. 

Rugăciunea părinților pentru copii în perioada examenelor

,,Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, luminează minţile copiilor noştri cu harul Tău cel dătător de viaţă. Tu, Care dai celor înţelepţi înţelepciunea şi celor pricepuţi priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înţelepciunii, al cunoştinţei şi al înţelegerii.

Tu i-ai luminat pe aleşii Tăi în toată vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascăli ai lumii şi Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, de s-au arătat vase alese ale sfinţeniei, răspândind în lume dreapta credinţă.

Tu ai luminat-o pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, şi ea a ruşinat mulţimea ritorilor păgâni. Tu, Doamne, luminează-i şi pe copiii noştri (numele), ca să înveţe cele bine plăcute Ţie şi să se umple de cunoştinţa adevărului.

Dă-le lor ştiinţă, pricepere, răbdare şi chibzuinţă. Să nu primească ei cunoştinţe pierzătoare de suflet, nici să înveţe ce e urât lui Dumnezeu. Fă-i ascultători faţă de dascălii care îi învaţă cele bune şi sârguincioşi în îndeplinirea celor ce li s-au rânduit.

Iar la vremea potrivită, Doamne, ajută-i să găsească locul în care să folosească cele pe care le-au învăţat şi să muncească spre binele lor şi spre folosul aproapelui.

Tu îi osândeşti pe cei care îşi îngroapă talanţii şi îi binecuvântezi pe cei care îi înmulţesc cu pricepere. Rânduieşte-le Tu, Doamne, Cel ce rânduieşti toate spre mântuire, unde să muncească, ce să muncească şi cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în toată lucrarea cea bună şi-i întăreşte în credinţă ca să Te mărturisească printr-o vieţuire curată până în ultima clipă a vieţii lor. Amin!"

Ce ar trebui să facă părinții și copiii înainte de examen

În timpul probei pentru Evaluarea Națională 2022, părinții trebuie să îngenuncheze în fața icoanei Maicii Domnului, ocrotitoarea părinților și a copiilor, și să spună cu multă credință rugăciunea pe care v-am prezentat-o. 

Un alt lucru important, pe care trebuie trebuie să-l facă atât părinții cât și elevii, este să se spovedească înainte de examen. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net