"Regele clopotelor", ridicat pe acoperişul Catedralei

Ultima actualizare:

    Clopotele construite  în Austria sunt cele mai performante  din Europa
Clopotele construite în Austria sunt cele mai performante din Europa

Cele şase clopote ale Catedralei Naţionale au fost ridicate şi aşezate în turla specială de pe acoperişul imensei construcţii. Printre ele, cel mai mare clopot din lume, de 25 de tone. Acum se amenajează structura metalică a turlei clopotniţă, în care va fi pusă această adevărată ”uzină de zgomote”. Clopotele vor putea fi acţionate din altar, prin intermediul unui computer.

Clopotele Catedralei Naţionale au ajuns în România pe 19 mai 2017, fiind produse la cea mai mare fabrică de profil din Europa, Grassmayr din Innsbruck – Austria. Până săptămâna trecută ele au fost depozitate în curtea şantierului imensei biserici. În afară de gigantul de 25 de tone, celelalte au, în ordine descrescătoare, următoarele greutăţi: 3.450 kg, 1.700 kg, 1.000 kg, 750 kg, 450 kg. Ridicarea în turla clopotniţă s-a făcut săptămâna trecută, pe parcursul a trei zile, cu o macara specială, piesele fiind puse deocamdată pe o placă specială de beton. Structura metalică în care vor sta definitiv, practic o colivie, este de abia acum realizată la sol şi va fi ridicată în următoarele săptămâni cu o macara specială de 600 de tone, special adusă din Germania.

”Luna viitoare, reprezentanţii Grassmayr în România vor prelua locul, vor amplasa clopotele pe poziţia definitivă în structura metalică şi le vor acorda”, ne-a declarat, în exclusivitate, reprezentantul Patriarhiei pe şantier, Vasile Crăcăoanu. Clopotele  au o garanţie de 15 ani, respectiv o viaţă apreciată la peste 400 ani. Clopotul mare va putea fi auzit pe o rază de 15 km. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net