Regulă nouă, încurcată, pentru mersul cu bicicleta sau trotineta, prin București

Ultima actualizare:
Trotineta FOTO Shutterstock

În ultimele zile, pe asfaltul din centrul Capitalei a apărut desenat un nou marcaj rutier, sub forma mai multor biciclete albe. Semnul indică locul unde cei cu trotinete sau biciclete pot sta la semafor, în fața masinilor.

Noua regulă, implementată greșit

,,Trotinetiştii şi bicicliştii pot opri în faţa semaforului. În momentul în care se va face verde ei pot pleca. Pot merge înainte. Totodată se pot încadra şi pentru a vira”, a declarat Nicorel Nicorescu, consilier general, în Primăria Capitalei, pentru Observator.

Însă, problema este că noul simbol a apărut în locurile în care nu era nevoie, cum ar fi pe  Calea Victoriei, acolo unde deja există pistă pentru biciclete, iar trotinetiştii şi bicicliştii nu ar avea de ce să aștepte în fața mașinilor.

Citește și: Câți kilometri faci și cât de confortabilă e o bicicletă electrică pliabilă

,,Nu l-am implementat eu şi nu la recomandările mele. Acolo ar trebui să circule pe pista de biciclete, că de-aia există pistă de biciclete. Nu ar trebui să circule pe carosabil’’, a mai spus acesta, pentru sursa citată.

Noua regulă a fost implementată greșit, mai ales că în cazul în care există o pistă specială, cei pe două roți sunt obligați să o folosească, altfel riscă amenzi destul de mari.

Sancțiuni pentru nerespectarea regulilor din trafic

,,Sancţiunile pentru nerespectarea acestei obligaţii sunt cuprinse între 580 de lei şi 725 de lei’’, a spus Andra Arsintescu, reprezentant Brigada Rutieră.

Inițial, noul marcaj trebuia să fie aplicat doar în locurile în care nu există piste pentru biciclete, iar o altă problemă este că  nu s-a făcut o campanie de informare pentru noile reguli, astfel încât toată lumea să știe de acestea.

Citește și10 vedete pe biciclete. Klaus Iohannis, "biclă" electrică de 2.500 de euro, Ilie Năstase, un BMW pe două roți

Deși bicicliștilor li se pare o idee interesantă, aceștia consideră că după ce se schimbă culoarea semaforului, se va bloca tot traficul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net