Revoltător! Când e programat să înceapă construcția autostrăzii Ploiești-Brașov

Vești proaste, la început de an, pentru șoferi și nu numai: coșmarul drumului spre munte va continua ani buni de acum încolo. România pare că nu reușește să facă o banală autostradă. Numai studiul de fezabilitate și proiectarea autostrăzii Ploiești-Brașov vor dura 72 de luni!

Foto: Naty Natalya / Facebook
Foto: Naty Natalya / Facebook

Construcția autostrăzii nu va începe în următorii 5 ani

Și în acest an, după vacanța de sărbători, răbdarea șoferilor a fost pusă la grea încercare pe șoselele de pe Valea Prahovei. Drumul cu trenul nu a fost nici el mai ușor, căci a luat foc o locomotivă, ceea ce a produs întârzieri de 3 ore. Din păcate, nu avem speranță de mai bine în următorii ani. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat duminică seara la Digi24 că sunt șanse reduse ca în următorii cinci ani să înceapă construcția autostrăzii Ploiești-Brașov. Asta deoarece, potrivit contractelor deja atribuite anul trecut, când nu era el ministru, sunt prevăzute 30 de luni pentru studiul de fezabilitate și încă 42 de luni pentru proiectare. Asta înseamnă 6 ani.

Ministrul Transporturilor caută „înțelegere” la câștigătorii licitației

„Ați auzit bine. Asta este situația pe care am preluat-o acum. Înainte de a veni eu a fost desemnat câștigătorul acestei licitații în forma despre care v-am spus. Sigur că îmi doresc să am discuții cu el și să găsesc înțelegerea la acest câștigător pentru a scurta termenele. Cu asta mă lupt în acest moment. La modul în care s-au întâmplat lucrurile înaintea mea și dacă nu găsim dialog cu cei care au câștigat licitațiile, să considere prioritate această autostradă - ei câștigând licitațiile în termeni legali - din păcate, vă spun că nu sunt șanse să înceapă construcția în următorii cinci ani”, a anunțat actualul ministru al Transporturilor.

Recunoaște că nu e un tronson simplu, nu e o construcție pe teren plat, ca la câmpie. Dar parcă nu se justifică această tărăgănare pe ani de zile. „Poate prin dialog reușim să-i convingem să scurteze aceste termene și să considere acest proiect unul prioritar”, a mai spus Sorin Grindeanu. La cum se mișcă lucrurile în România, este, din păcate, puțin probabil să avem parte de minuni, la capitolul autostrăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net