Rezultate BAC 2022. Cum afli ce notă ai luat

Ultima actualizare:

Ziua în care se afișează rezultatele la BAC 2022 provoacă un val uriaș de emoții și stres pentru elevi, dar și pentru părinți. Iată cum poți să afli cât mai repede ce notă ai obținut la acest examen uriaș din viața ta. 

Cum afli rezultate la BAC 2022
Cum afli rezultate la BAC 2022

Primele rezultate de la BAC 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației. Pentru a promova, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5.00 la fiecare dintre probe, iar media generală trebuie să atingă măcar pragul de 6.00.

Ce rezultate au obținut vedetele la BAC? Bianca Drăgușanu a luat o notă incredibilă la BAC! «Câștig bani pentru că sunt deșteaptă»

Pentru a afla ce notă ai obținut este necesar să cunoști codul care ți-a fost alocat și să urmezi câțiva pași simpli. Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

În primul rând, pentru a afla cât mai repede rezultatele la Bacalaureat 2022, trebuie să accesezi pagina dedicată rezultatelor de pe pagina Ministerului Educației.

Rezultate BAC 2022. Procedura pe care trebuie să o parcurgi pentru a afla ce notă ai luat

Așadar, vei putea afla notele la BAC 2022 pe platforma bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierul școlii. Iată ce trebuie să faci pe site-ul Ministerului Educației:

  • E nevoie să selectezi județul în care ai susținut examenul (sau Municipiul București, dacă este cazul)
  • După ce ai ales județul, vei fi redirecționat către altă pagină, unde va trebui să alegi opțiunea „Lista candidaților din JUDEȚUL SELECTAT ordonați după cod”
  • Selectează „Căutare”
  • Ultimul pas este introducerea codului candidatului
  • Apasă butonul „Caută”

Poate te interesează și faptul că Peste 40.000 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la BAC

Nu uita faptul că afișarea rezultatelor finale la BAC 2022 este prevăzută pentru data de 1 iulie, după ce au fost soluționate contestațiile depuse de elevi.

Cum se depun contestatițiile. Ce faci dacă ești nemulțumit de nota de la BAC 2022?

După aflarea rezultatelor la BAC 2022, cei care sunt nemulțumiți trebuie să se grabească pentru a cere reevaluarea notelor obținute. Contestațiile pot fi depuse/transmise pe 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Elevii care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care vor menționa faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.

Anul trecut, rezultatele la BAC au adus o rată de promovare, înainte de contestații, de 67,8%. În cele din urmă, rata de promovare a fost 73,9%, cu 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net