BAC 2022: ├Än ce condi┼úii vor fi elimina╚Ťi elevii din concurs

Ministerul Educa╚Ťiei a anun╚Ťat care sunt regulile pentru participan╚Ťii la examenul de Bacalaureat de anul acesta. 

examen bac jpeg

Start la înscrieri

Absolven╚Ťii de liceu, dar ╚Öi cei care au fost respin╚Öi la examenul de BAC ├«n anii trecu╚Ťi, se pot ├«nscrie, ├«ncep├ónd de luni, 23 mai, pentru a sus╚Ťine examenul de Bacalaureat, programat pentru a avea loc pe parcursul lunii iunie. 

Termenul limit─â pentru ├«nscriere este 27 mai, ziua ├«n care elevii de clasa a XII-a ├«ncheie cursurile.

Cite╚Öte ╚Öi: Adio medita╚Ťii! Reguli mai stricte pentru profesori

Prima prob─â a examenului din cadrul sesiunii BAC 2022 este cea de limba rom├ón─â - oral (6 ╚Öi 8 iunie). Probele scrise vor avea loc pe 21, 21 ╚Öi 22 iunie, iar rezultatele finale (dup─â contesta╚Ťii) vor fi afi╚Öate pe 1 iulie

Reguli stricte

Absolven╚Ťii care intr─â ├«n sala de examen trebuie s─â ╚Ötie c─â pot fi elimina╚Ťi ├«n cazul ├«n care ├«ncalc─â normele prev─âzute ├«n regulamentul publicat de Minister. 

Ei nu au voie s─â intre ├«n sala de examen cu nici un fel de bagaj (ghiozdan, rucsac, geant─â etc) toate obiectele de acest gen fiind depozitate ├«ntr-o sal─â special─â din centrul de examinare, ├«nainte de ├«nceperea probei. 

Cite╚Öte ╚Öi: Simulare Bac 2022. La prima prob─â, 8 elevi au fost elimina╚Ťi pentru fraud─â

De asemenea, este interzis─â introducerea ├«n sal─â a manualelor, c─âr╚Ťilor, culegerilor sau noti╚Ťelor, a telefoanelor mobile sau oric─âror alte dispozitive audio-video (c─â╚Öti, camere etc).

În cazul în care sunt identificate asupra candidatului, acesta va fi eliminat din examen.

Cei surprin╚Öi c─â ├«ncearc─â s─â copieze nu vor mai putea participa la urm─âtoarele probe ale examenului ╚Öi nu vor mai avea dreptul nici s─â sus╚Ťin─â Bacalaureatul ├«n urm─âtoarele dou─â sesiuni.

Totodat─â, aceia care vor dori s─â p─âr─âseasc─â sala ├«nainte de ├«ncheierea celor 3 ore alocate o pot face, cu men╚Ťiunea c─â nu vor putea s─â ia cu ei foile cu subiecte. 

Supraveghea╚Ťi Audio-Video

S─âlile de examen ╚Öi cele de multiplicare a subiectelor sunt supravegheate audio-video. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen ┼či comisiile de bacalaureat jude┼úene/Comisia de bacalaureat a municipiului Bucure┼čti verific─â, prin sondaj, ├«nregistr─ârile audiovideo din s─âlile de examen, dup─â ├«ncheierea probei scrise.

ÔÇ×├Än cazul ├«n care, la verificarea prin sondaj, se constat─â nereguli, fraude sau tentative de fraud─â ori ├«n cazul ├«n care exist─â sesiz─âri privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru ├«nregistr─ârile din toate s─âlile de examenÔÇŁ, conform documentului publicat de minister. 

Dac─â, ├«n urma verific─ârilor, se constat─â existen┼úa unor nereguli, fraude sau tentative de fraud─â, respectiv nerespectarea reglement─ârilor privitoare la organizarea ┼či desf─â┼čurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia m─âsurile ce se impun, care pot merge p├ón─â la eliminarea candida┼úilor din examen.

Comisia de bacalaureat din centrul de examen anun┼ú─â comisia de bacalaureat jude┼úean─â/Comisia de bacalaureat a municipiului Bucure┼čti, care propune eventualele m─âsuri de sanc┼úionare ┼či informeaz─â Comisia Na┼úional─â de Bacalaureat.

Citește și: Ministrul Câmpeanu vrea noi teste pentru elevi, până la sfârșitul anului școlar

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
5 poza mare JPG
FotoJet jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
5 poza mare JPG
harriotte miss univers marea britanie instagram (3) png
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
image png