Simulare Bac 2022. La prima probă, 8 elevi au fost eliminați pentru fraudă
A început simularea examenelor naționale din anul școlar 2021 – 2022. Primii care trec prin emoțiile testării sunt elevii de clasele a XII-a și a XIII-a, care în perioada aceasta dau simularea examenului de Bacalaureat. Luni, 28 martie, au susținut proba scrisă de Limba și literatura română. Din păcate, nu au lipsit incidentele: 8 elevi au fost eliminați pentru fraudă.
Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, la această primă probă au fost prezenți 119.486 de elevi, din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. 8 elevi care au încercat să copieze au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.
Calendarul probelor programate în zilele următoare
· 29 martie 2022: proba obligatorie a profilului (scris)
· 30 martie 2022: proba la alegere a profilului şi specializării (scris)
· 31 martie 2022: Limba şi literatura maternă (scris).
Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie 2022.
Din ce materii se dă examen la Bac
Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2022 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.
Notele nu se trec în catalog
„Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute nu se trec automat în catalog”, a anunțat Ministerul Educației. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depuse de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.
Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.