Româncă moartă de coronavirus în Italia, adusă pe ascuns în țară! Șoferul dricului, băgat forțat în carantină

image
Românca a fost înmormântată fără preotFoto: AFP

Situație șocantă! Femeia de 80 de ani din comuna Borșa, județul Maramureș, primul cetățean român care a murit de coronavirus în Italia, ar fi fost adusă în țară pe ascuns, fără știrea autorităților române. Bătrâna se afla în Italia pentru a-şi îngriji sora, care suferea de cancer

Atât femeia de 80 de ani, cât și sora ei, de asemenea decedată în Italia, ar fi fost aduse în România, în sicrie sigilate, cu o mașină a unei firme de pompe funebre din Borșa, relatează observator.tv. Primarul comunei susține că transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian.

"Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot.

Autoritățile române dau vina pe cele italiene

Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară", a declarat Sorin Timiș, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a afirmat că transportul mortuar a ajuns, joi (19 martie), în punctul de frontieră de la Petea și i s-a permis intrarea în țară în condițiile în care toate actele emise de autoritățile italiene. Este vorba despre autorizații și pașapoartele mortuare, avize de transport și identificare, erau în ordine.

„Mașina cu cele două sicrie sigilate a fost însoțită de poliție și jandarmi până la Borșa. Nimeni nu a știu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din Borșa, fără să anunțe pe nimeni", a spus Bucă.

Șoferul a plecat luni spre Italia, fără să anunțe Direcția de Sănătate Publică despre faptul că urmează să aducă în țară sicriul unui cetățean român decedat din cauza infecției cu coronavirus. Reprezentanții poliției de frontieră din Satu Mare au declarat că nu au avut ce să facă decât să-i permită șoferului de la firma de pompe funebre să intre în țară cu cele două sicrie. 

Prefectura Maramureș a anunțat că șoferul din Borșa, care a efectuat transportul mortuar și a refuzat să intre în carantină, a fost sancționat contravențional.

"A intrat in carantina institutionalizata pentru o perioada de 14 zile. Persoana a fost sanctionata contraventional. De asemenea, a fost intocmit un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Jandarmii care au intervenit pentru introducerea persoanei in carantinare  au intrat in autoizolare la domiciliu", transmite prefectura Maramureș.

Citește și

Coronavirus România. Două femei s-au ascuns cu cinci copii, într-o peşteră

Coronavirus România. Strigătul disperat de ajutor al spitalelor! Ce lipsuri au unitățile medicale

laurentiu reghecamp corina caciuc luca si asiana peng
image png
Dorian Popa
FotoJet jpg
iliescu revolutie jpg
FotoJet (4) jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
David Popovici, EPA jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iliescu revolutie jpg
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg