Români fără venituri, milionari în Italia din vânzarea a sute de mașini la care modificau kilometrajul

O casă de 1, 5 milioane de euro și alta de 2 milioane de euro, peste 4 milioane de euro în conturi, 174 de mașini confiscate. Este prada obținută de poliție de la 9 români din Italia, care formau cea mai mare grupare de samsari ilegali de vehicule din Uniunea Europeană. Aceștia sunt acuzați că în doi ani au vândut 253 de mașini la care au modificat kilometrajul, păcălind clienții din toată Europa.  

Toți cei 9 traficanți au fost reținuți de carabinieri
Românii au fost arestați în orașul italian Ancona. Foto: adevarul.ro

Cine sunt suspecții care modificau mașinile 

Românii sunt anchetați din 2019 pentru un trafic de mașini dar nu au putut fi probate decât fapte din ultimii doi ani. Suspecții nu aveau oficial nici un venit, locuiau în Ancona, Vicenza și Teramo dar sediul grupării era în prima localitate. Aceștia foloseau doar bani cash și acumulaseră un capital uriaș care le permitea să cumpere case, fără a contracta împrumuturi sau a încheia ipoteci. 

Potrivit anchetatorilor, citați de ilrestodecarlino.it și de ilcentro.it, cei 9 suspecți nu au declarat niciodată venituri suficiente dar, în mod surprinzător, au afișat un stil de viață opulent. Ei desfășurau activități comerciale, întotdeauna în domeniul cumpărării și vânzării de mașini uzate și aveau în conturi personale peste 4, 3 milioane de euro.

Suspecții au fost toți proprietari de societăți, administratori sau deținători de acțiuni în societăți care se ocupau cu comerțul de vehicule uzate dar care oficial nu produceau nimic. În cele două vile de lux ale capilor rețelei, polițiștii au descoperit scaune impunătoare cu incrustații de aur, oglinzi luxoase și mobilier sofisticat. 

Ce case aveau capii rețelei de trafic de mașini 

Poliția din Ancona a descoperit două locuințe de lux deținute de liderii grupării care vindeau mașini după ce le modifica numărul de kilometri înregistrați la bord. Una dintre locuințe, ridicată la începutul anilor 1900 era evaluată la 1, 5 milioane de euro iar alta, pe malul mării, era evaluată la 2 milioane de euro.  

Cum proceda gruparea mafiotă  

Românii reduceau kilometrajul autoturismelor oferite spre vânzare. Din analiza actelor de cercetare a rezultat că beneficiarii măsurilor trăiau în mod obișnuit din veniturile obținute din activitățile infracționale desfășurate, iar aceste venituri erau folosite și pentru achiziționarea bunurilor și acumularea averii sechestrate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net