România e în alertă din cauza coronavirusului! Iată formularul primit de cei care vin din Italia

Acesta este chestionarul pe care pasagerii care vin din Italia trebuie să îl completeze în aeroporturile din România jpeg
Acesta este chestionarul pe care pasagerii care vin din Italia trebuie să îl completeze în aeroporturile din România

Fluxul mare de c─âl─âtori dintre Italia ╚Öi ╚Ťara noastr─â reprezint─â un risc demn de luat ├«n calcul ├«n contextul epidemiei cu coronavirus. Peste 150 de persoane din Italia au fost infectate cu periculosul virus, iar trei au murit. Autorit─â╚Ťile rom├óne iau m─âsuri speciale de preven╚Ťie ╚Öi control la grani╚Ťa de vest a ╚Ť─ârii, dar ╚Öi ├«n aerporturi.

La Aeroportul Otopeni au fost luate m─âsuri suplimentare de protec╚Ťie. Reprezentan╚Ťii aeroportului au anun╚Ťat c─â pasagerii care sosesc din Italia, mai exact din zonele Milano, Bergamo, Treviso ╚Öi Torino, vor intra ├«n ╚Ťar─â prin zona de charter ╚Öi vor completa chestionare cu datele personale, anun╚Ť─â stirileprotv.ro.

image
Acesta este chestionarul pe care pasagerii care vin din Italia trebuie să îl completeze în aeroporturile din România

├Än afara datelor de identificare personal─â, pasagerii care ajung din Italia pe aeroporturile rom├óne╚Öti sunt chestiona╚Ťi ╚Öi ├«n leg─âtur─â cu un posibil contact cu persoane infectate cu coronavirus, dar ╚Öi dac─â au sosit sau au locuit din/├«n zone ├«n care se aflau persoane cu COVID-19, dac─â au fost spitaliza╚Ťi ├«n ultimele trei s─âpt─âm├óni sau dac─â au avut simptome precum febr─â, dureri de cap, tuse intens─â, dificult─â╚Ťi de a ├«nghi╚Ťi sau a respira.

Carantină pentru românii care vin din zonele italiene afectate de coronavirus

De asemenea, pasagerii care ajung la Optopeni sunt a╚Ötepta╚Ťi de un medica care le ia temperatura, iar dac─â totul este ├«n regul─â, vor fi l─âsa╚Ťi s─â plecfe acas─â, unde vor sta 14 zile ├«n carantin─â.

├Än Aeroportul Otopeni se face dezinfec╚Ťie la fiecare patru ore, mai ales ├«n zona bagajelor. ÔÇ×├Än vederea combaterii r─âsp├óndirii infec╚Ťiei cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coand─â a fost elaborat un plan de m─âsuri comun cu Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, Direc╚Ťia pentru S─ân─âtate Public─â ╚Öi Inspectoratul General al Poli╚Ťiei de Frontier─âÔÇŁ, au precizat reprezentan╚Ťii aeroportului.

La punctele de frontier─â s-au intensificat controalele.

Cum se transmite coronavirusul

COVID-19 este o tulpin─â de coronavirus care nu a mai fost identificat─â anterior la om. Nu iese la analize ├«n primele zile de incuba┼úie. Boala se transmite, de obicei, prin contact, ├«ns─â oamenii bolnavi pot genera mici particule infectate prin simpla respira┼úie. De asemenea infectarea se poate face ┼či prin atingerea unor suprafe┼úe contaminate, urmat─â de atingerea ochilor, nasului sau gurii. ┼×i persoanele care ├«nc─â nu au simptome pot transmite virusul.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
image png
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
plaje largite mamaia jpeg
alina ilan laufer jpeg
carmen tanase jpeg
Vladimir Putin FOTO AFP
BeFunky collage (40) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 1 iulie sf leontie radauti png
calendar ortodox 2021 iulie sfantul proroc ilie tesviteanul ioan popa jpeg
steve jobs iphone4 jpg
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP