România, lovită de fenomene extreme. Este Cod roșu de vijelii și ploi torențiale cu 80 de litri/mp

vreme severă. Va ploua torențial, iar în unele zone cantitățile de apă vor fi îngrijorătoare. Specialiștii spun că în județele Mehedinți, Caraș-Severin, în zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara. Avertizarea intră în vigoare de vineri de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 12.00.

thumbnail Avertizare Cod Rosu  png

Va ploua într-o zi cât într-o lună

Totodată, de la ora 10.00, au intrat în vigoare alte două coduri - galben și portocaliu - de ploi torențale, grindină și vijelii, care vizează aproape jumătate de țară.

Cantitățile de apă în județele vizate de averizarea meteo Cod roșu vor fi îngrijorătoare. Voi ploi torențiale și abundente.

În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

De la ora 10.00 a intrat în vigoare și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă.

Vreme severă în jumătate de țară

Cod portocaliu:

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali,nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale,descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Cod galben:

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana,nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului. Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.

Vreme caldă în București

Vremea va fi caldă, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă sunt posibile ploi de scurtă durată în Capitală, potrivit prognozei speciale emise de ANM.

Până sâmbătă la ora 12.00, vremea în București va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și în cursul nopții când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net