România se dă frumos pe lângă Olanda și îi cumpără două nave scumpe ca să ne vrea în Schengen?

Olanda nu ne vrea în Schengen și spulberă speranțele și pe anul acesta. Este singurul stat din Uniunea Europeană care nu vrea să își dea acordul pentru intrarea României în spațiul european al liberei circulații a persoanelor. Întâmplător sau nu, România dă 44 de milioane de euro pe două nave olandeze. Poate astfel, Olanda se mai îmbunează la adresa României.

Ambarcațiuni multirol pentru pompierii români

Reprezentanții statului român erau oprimiști în privința aderării la Schengen până la sfîrșitul acestui an, dar oficialii olandezi spun direct că nu merităm.

Ambasadorul Ambasadorul Olandei la București a precizat pentru Europa Liberă că în acest moment răspunsul Olandei privind aderarea României la Schengen este unul negativ.

Citește și: România în Schengen, dezavantajul pe care toți cetățenii trebuie să-l știe!

Este nevoie de informații actualizate din domeniile esențiale din partea Comisiei Europene, iar toate acestea cer timp", a spus  ambasadorul Olandei Roelof van Ees, potrivit Europa Liberă.

Așadar, Olanda lasă de înțeles că nu dorește România prea curând în spațiul Schangen. Din spațiul Schangen fac parte inclusiv trei țări care nu sunt membre UE, iar România își așteaptă rândul de ani de zile.

Între timp, România semnează un contract important cu o firmă olandeză. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cumpărat marți de la compania olandeză Damen două nave multirol pentru pompieri. Suma toată este de 44 de milioane de euro.

Vezi și: Cele mai frumoase imagini de la summit-ul UE. Iohannis, Merkel şi Macron, baie de mulţime la Sibiu

Coincidență sau nu, contractul a fost semnat cu o zi înainte de vizita Premierul Olandei, Mark Rutte. Reprezentanții statului român speră ca România să primească și acceptul Olandei în decembrie, când vor avea loc  ședințele Consiliului Uniunii Europene.

Bineînțeles, asocierea afacerii cu poziția Olandei față de aderarea României la acordurile specifice spațiului Schenghen este o speculație, însă coincidența pare cam evidentă. La începutul lunii octombrie Parlamentul European a dezbătut, la Strasbourg, împreună cu reprezentantul Comisiei Europene și cu cel al Consiliului, aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Nu rata nici: Ne primesc europenii în Spațiul Schengen? Cum vor fi afectați românii

În cadrul acelei întâlniri, eurodeputatul neamț Guido Reil a susținut căa fost de multe ori în România, în ultimii ani. „Acolo e Wild West-ul Europei. În Ucraina e mai multă ordine și o infrastructură mai bună. Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a afirmat Guido Reil.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
FotoJet (3) jpg
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
FotoJet (2) jpg
femeie frig casa jpeg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg