Rămânem fără Facebook și Instagram? Câte zile te mai poți bucura de aplicații

Ultima actualizare:

Internauții din Europa s-ar putea ca, în următoarele săptămâni, să rămână fără acces la Instagram și la Facebook, două platforme de socializare foarte populare printre noi. 

Europa ar putea rămâne fără Instagram sau Facebook
Europa ar putea rămâne fără Instagram sau Facebook

Comisarul privind protecția datelor din Irlanda a lansat o anchetă privind mecanismul prin care Facebook folosește datele utilizatorilor din Uniunea Europeană pentru a fi trimise în Statele Unite ale Americii.

Vezi și pe ce aplicații vom merge dacă rămânem fără Meta: Pe ce platforme vom migra dacă Facebook și Instagram se închid în UE

Cum va rămâne Uniunea Europeană fără Facebook și Instagram

Ca notă informativă, ancheta pornită de Comisarul pentru protecția datelor din Irlanda - DPC a fost lansată încă din august 2020, iar de atunci, lumea s-a tot întrebat ce viitor o să aibă Europa fără două platforme utilizate la scară largă. 

De asemenea, potrivit Politico, Facebook a contestat ancheta și Proiectul preliminar de decizie (PDD). Chiar și așa, Înalta Curte din Irlanda a decis să permită continuarea anchetei. 

Urmărește și problemele legale întâlnite de Facebook: Mark Zuckerberg a încurcat-o rău! De ce a fost dat în judecată șeful Facebook

Joi, Comisia din Irlanda a informat agențiile pentru protecția datelor din Europa că nu va mai permite Meta, compania care deține Facebook și Instagram, să trimită datele utilizatorilor din Europa în SUA. 

În Europa, Facebook și Instagram se află sub incidența GDPR, iar un acord Statele Unite – Uniunea Europeană care ar fi permis transferul transatlantic de date personale a fost anulat în justiție în urmă cu doi ani. Legile europene pentru protecţia datelor din UE reglementează păstrarea acestora doar sub jurisdicţia blocului comunitar.

De altfel, o colaborare SUA - UE care ar permite transferul transatlantic de date cu caracter personal a fost anulat în instanță, acum doi ani. Legile Uniunii Europene pentru protecția datelor personale au în vedere ca toate informațiile ce aparțin cetățenilor să rămână sub jurisdicția Uniunii Europene. 

Compania Meta a transmis că o astfel de decizie ar putea închide mai multe servicii foarte populare din Europa, printre care se numără Instagram și Facebook. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net