Pe ce platforme vom migra dacă Facebook și Instagram se închid în UE

Ultima actualizare:

Recent, Meta s-ar putea să-și închidă platformele Facebook și Instagram în Uniunea Europeană, deoarece Meta nu are opțiunea de a stoca, transfera și procesa datele utilizatorilor ce se află pe teritoriul UE.

retele sociale facebook jeremy bezanger 9k gcyloh2g unsplash jpeg

Totuși, dacă Facebook și Instagram se vor închide în Europa, ce vom face? Unde ne vom posta vacanțele, pozele cu cafeaua sau videoclipurile cu pisici? Există o multitudine de aplicații care sunt prietenoase cu utilizatorii săi, care oferă, mai mult sau mai puțin, aceleași opțiuni disponibile și pe Facebook sau Instagram. 

Iată lista celor mai bune și prietenoase aplicații pe care s-ar putea să migrăm, dacă Facebook și Instagram nu vor mai funcționa pe teritoriul Uniunii Europene

Twitter

Twitter este una dintre cele mai utilizate aplicații de social media în Statele Unite, iar aceasta, momentan, respectă legile impuse de către UE. În același timp, platforma oferă toate opțiunile disponibile și pe Facebook. De asemenea, News Feed-ul disponibil pe Twitter este schimbat în timp real. Așadar, o să poți naviga pe această platformă fără a mai da peste postări vechi de acum 2 săptămâni ale prietenilor sau paginilor la care ai uitat complet că ai dat like.

Platforma oferă funcțiile clasice disponibile și pe Facebook: Like, comment, share, dar și posibilitatea să-ți postezi pozele, să le editezi sau chiar să comunici prin intermediul serviciului de mesagerie integrat în platformă.

Reddit

Reddit este o plimbare în trecut, pentru cei mai mulți. Având interfața și sistemul unui forum ce era utilizat pe vremea Internet café-urilor, Reddit se prezintă sub un forum destinat împărtășirii de informații, poze, idei și păreri. Spre deosebire de Facebook sau Twitter, această platformă se află, în marea majoritatea, sub protecția anonimatului. Aici, fiecare utilizator primește un avatar 3D pe care-l poate schimba după bunul plac. După ce parcurge acest prim pas, poate începe să-și împartă ideile și părerile pe mai multe forumuri ce se numesc subreddituri. 

Chiar dacă numele nu pare sonor, există deja o comunitate românească pe această platformă. Subreddit-ul /r/romania are deja 356.000 de utilizatori și tot mai mulți sunt așteptați pe aceasta.

Snapchat

Utilizat în mod special de cei tineri, Snapchat a stat la baza a multor funcții pe care Instagram le folosește acum. Similar cu platforma menționată anterior, Snapchat deține toate funcțiile de care te poți bucura pentru a-ți însenina ziua. Atât prin intermediul filtrelor, dar și prin intermediul sistemului de mesagerie ce nu salvează mesajele pe care le trimiți. Așadar, poți să folosești această platformă fără nicio grijă, deoarece mesajele tale sunt în siguranță.

Snapchat are în vedere utilizarea unui Bitmoji, în care utilizatorul își poate face avatarul 3D să arate cum dorește el, adoptând mai multe caracteristici specifice fiecărui utilizator și stilului lui.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net