Zuckerberg trage semnalul de alarmă! Facebook și Instagram s-ar putea închide în UE

Mark Zuckerberg a tras un semnal de alarm─â cu privire la func╚Ťionarea aplica╚Ťiilor Facebook ╚Öi Instagram ├«n Uniunea European─â. Dac─â Meta nu are op╚Ťiunea de a transfera, stoca ╚Öi procesa datele de la utilizatorii s─âi europeni pe serverele din SUA, Facebook ╚Öi Instagram ar putea fi ├«nchise ├«n toat─â Europa.

retele sociale facebook jeremy bezanger 9k gcyloh2g unsplash jpeg

Problema cheie pentru Meta are în vedere transferurile transatlantice de date, reglementate prin așa-numitul Privacy Shield, dar și prin alte acorduri pe care Meta le folosește pentru a stoca datele de la utilizatorii din UE pe serverele americane. Acordurile actuale pentru a permite transferurile de date sunt supuse unui control intens întocmit de către Comisia Europeană.

Facebook ╚Öi Instagram s-ar putea s─â nu mai func╚Ťioneze ├«n UE

├Än raportul s─âu anual c─âtre Comisia pentru Valori Mobiliare ╚Öi Burse din Statele Unite, Meta avertizeaz─â c─â, dac─â nu se adopt─â un nou cadru ╚Öi companiei nu i se va mai permite s─â utilizeze actuale modele de acorduri, compania s-ar putea s─â nu mai ofere multe dintre ÔÇ×produsele ╚Öi serviciile cele mai semnificativeÔÇŁ ale sale, inclusiv Facebook ╚Öi Instagram, ├«n UE, potrivit diverselor rapoarte media interna╚Ťionale ale┬áCity.Am.

├Ämp─ârt─â╚Öirea datelor ├«ntre ╚Ť─âri ╚Öi regiuni este crucial─â pentru furnizarea de servicii ╚Öi publicitate targetat─â, a subliniat Meta. Publicitatea specific─â utilizatorilor are ├«n vedere oferirea de servicii folosind cookie-urile pe care fiecare website la colecteaz─â de la utilizator. ├Än baza acestora, utilizatorul poate primi reclame ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele sale.

Prin urmare, a folosit anterior cadrul transatlantic de transfer de date numit Privacy Shield ca baz─â legal─â pentru a efectua aceste transferuri de date.

Cu toate acestea, acest tratat a fost anulat de Curtea European─â de Justi╚Ťie ├«n iulie 2020, din cauza ├«nc─âlc─ârilor privind protec╚Ťia datelor. De atunci, UE ╚Öi SUA au subliniat c─â lucreaz─â la o versiune nou─â a tratatului.

Ce r─âspuns a oferit Meta?

De asemenea, fa╚Ť─â de┬áPrivacy Shield, Meta folose╚Öte ╚Öi a╚Öa-numitele modele de acorduri, cunoscute ╚Öi sub numele de Clauze Contractuale Standard, ca baz─â legal─â principal─â pentru prelucrarea datelor de la utilizatorii europeni pe serverele americane.

John Nolan, liderul ├«n domeniul media tehnologic ╚Öi al comunica╚Ťiilor publicitare al Meta, nu a negat ╚Öi nici nu a minimizat informa╚Ťiile.

├Än schimb, el a ├«mp─ârt─â╚Öit ╚Öi o declara╚Ťie a lui Nick Clegg, vicepre╚Öedintele pentru afaceri globale ╚Öi comunica╚Ťii al Meta.

Clegg a avertizat c─â ÔÇ×lipsa transferurilor interna╚Ťionale de date sigure ╚Öi legale ar d─âuna economiei ╚Öi ar ├«mpiedica cre╚Öterea afacerilor bazate pe date ├«n UE, ├«n timp ce c─âut─âm o redresare urmat─â de pandemia de Covid-19ÔÇŁ.

ÔÇ×Impactul ar fi resim╚Ťit de ├«ntreprinderile mari ╚Öi mici, din mai multe sectoareÔÇŁ, a continuat acesta.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg