Mark Zuckerberg a încurcat-o rău! De ce a fost dat în judecată șeful Facebook

Șeful gigantului Meta, companie care are în portofoliu Facebook, WhatsApp, Instagram și Oculus, are mari probleme cu legea. Procurorul Washingtonului l-a acționat în judecată în urma unui uriaș scandal.

Mark Zuckerberg ar putea fi forțat să plătească despăgubiri de miliarde
Mark Zuckerberg ar putea fi forțat să plătească despăgubiri de miliarde

Creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, trece prin momente grele după ce a fost dat în judecată pentru înşelăciune şi încălcarea unei legi privind protecţia consumatorilor, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, scrie AFP, citat de Adevărul

Nu este pentru prima oară când co-fondatorul Facebook e chemat în instanță pentru procese legate de utilizarea unor cantităţi masive de date colectate de rețeaua de socializare. 

Revine scandalul „Cambridge Analytica”

Probleme lui Zuckerberg nu sunt noi. Compania condusă de el a făcut obiectul mai multor investigații după ce datele personale colectate au fost folosite și exploatate în moduri manipulatoare, fie de Facebook, fie de terți. 
  
Citește și: Zuckerberg, gata să te plătească. Cum să câștigi 4.000 de dolari, ca să postezi pe Facebook

Cambridge Analytica este acuzată de faptul că a colectat şi exploatat fără consimțământ datele personale ale 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, informații care ar fi fost folosire în scopuri comerciale.

Astfel, se pare că experții de la Cambridge Analytica ar fi elaborat un program informatic pe care l-au dispoziția politicienilor în scopul de a influența modul de vot al alegătorilor. 

Firma ar fi reușit astfel să se implice în campaniile electorale pentru runde de alegeri precum referendumul „Brexit” sau prezidențialele din 2016 din SUA, câștigate de Donald Trump.

Acuzațiile grave împotriva miliardarului

Mark Zuckerberg este acuzat de procurorul Washingtonului de faptul că a colectat și utilizat datele personale ale utilizatorilor de pe platformele sale de socializare fără a avea consimțământul acestora și fără a se asigura că ele nu vor fi folosite în moduri care să provoace prejudicii. 

Citește și: Zuckerberg face modificări! În ce condiții nu mai ai voie să folosești Instagram

"Este larg responsabil de «viziunea» platformei sale care necesita (...) expunerea datelor personale ale consumatorilor”, subliniază procurorul în acțiunea depusă luni la Curtea Superioară a Districtului Columbia.

El cere ca omul din spatele Facebook să fie obligat să achite daune și restituiri. 
  
„Acest proces nu este doar justificat, ci şi necesar şi trimite un mesaj că liderii corporativi, inclusiv directorii executivi, vor fi traşi la răspundere pentru acţiunile lor”, a mai transmis procurorul american.

Procurorul susține că CEO-ul Facebook „era la curent cu compromisul” care implica încălcări privind datele personale ale utilizatorilor Facebook în vederea creşterii profitului întreprinderii și că acesta a fost direct responsabil de modul în care au fost folosite datele.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net