Mark Zuckerberg, pe lista neagră de persoane indezirabile a Rusiei

#Război Ucraina-Rusia

Ca răspuns la sancțiunile Occidentului și expulzarea mai multor diplomați ruși, Federația Rusă a interzis intrarea pe teritoriul ei a 29 de personalități importante din Statele Unite, printre care se numără și CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și vicepreședinta SUA, Kamala Harris.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Alături de cele 29 de personalități americane, intră în horă și alte 61 de personalități din Canada, majoritatea responsabili guvernamentali sau militari.

Ministerul Afacerilor Externe rus a afirmat că aceste personalități americane și canadiene au interdicție "pentru o perioadă nedeterminată". Anunțul a fost făcut prin intermediul a două comunicate, care prezintă și numele persoanelor vizate de această sancțiune.

Ce alte personalități au primit interdicție de a intra în Rusia

Pe lângă personalitățile amintite anterior, se află și Kathleen Hicks, ministrul Apărării, dar și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Citește și Rusia a interzis toate platformele de la Meta. WhatsApp și Instagram nu vor mai putea fi folosite în Rusia

Alături de personalități, mai multe figuri importante din lumea finanțelor au fost vizate de sancțiunile rusești. Aici, se numără și Brian Moynihan, managerul Bank of America, dar și Northrop Grumman și Kathy Warden.

Anterior, Federația Rusă a instituit sancțiuni și împotriva mai multor personalități de căpătâi din SUA și Canada, printre care se numără și Joe Biden. 

Aceste sancțiuni au venit ca un răspuns al Rusiei la măsurile economice și conexiunea realizată de Occident împotriva Rusiei. 

Invazia Ucrainei din data de 24 februarie a trezit un puternic pachet de sancțiuni și raliere împotriva Federației Ruse, iar aceste modificări economice au lovit și mai tare Rusia pe măsură ce masacrele de la Bucha și Irpin au fost dezvăluite de jurnaliștii independenți.

Vezi și Cum au interzis rețelele de social media propaganda și canalele Rusiei

Pe lista sancțiunilor Moscovei se află și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care a primit interdicție de a mai intra pe teritoriul rus pentru o perioadă nedeterminată. 

Această mișcare a venit ca un răspuns, după ce Facebook a început să-și închidă serviciul în Rusia, iar acesta a fost catalogat drept „instituție teroristă" de către Kremlin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net