Mark Zuckerberg, pus la colţ în Congresul american: «Sunt responsabil, îmi pare rău!»

Ultima actualizare:

    Mark Zuckerberg şi-a asumat întreaga vină şi şi-a cerut scuzefoto: Getty
Mark Zuckerberg şi-a asumat întreaga vină şi şi-a cerut scuzefoto: Getty

Nu este de ajuns să conectăm oamenii peste tot în lume, ci trebuie să le protejăm şi datele personale! Este concluzia la care Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a ajuns după scandalul Cambridge Analytica. 44 de senatori americani i-au adresat întrebări, marţi, preşedintelui reţelei de socializare. La toate, el a răspuns cu multă diplomaţie şi şi-a asumat vina.

Greşeala recunoscută este pe jumătate iertată, iar pe acest principiu se pare că a mers şi Mark Zuckerberg, la audierile de marţi din Congresul american. Fondatorul Facebook şi-a turnat cenuşă în cap, în scandalul Cambridge Analytica şi a încasat cu stoicism lovitură după lovitură. 44 de senatori i-au pus întrebări incomode despre greşelile pe care le-a făcut echipa Facebook, erori în urma cărora datele private ale utilizatorilor au fost folosite în scopuri electorale de către compania de consultanţă britanică. El a vorbit de asemenea despre momentul în care a aflat că datele a peste 87 de milioane de utilizatori au fost colectate şi a recunoscută că vina Facebook este că a luat de bună promisiunea Cambridge Analytica, potrivit căreia datele utilizatorilor nu vor fi folosite, și că nu a verificat acest lucru. Zuckerberg a prezentat din nou scuze utilizatorilor pentru acest incident. 


    Fondatorul Facebook a avut de răspuns unui şir lung de întrebărifoto: Getty
Fondatorul Facebook a avut de răspuns unui şir lung de întrebărifoto: Getty

"Nu este de ajuns să conectăm oamenii peste tot în lume, ci trebuie să le protejăm şi datele personale! Sunt responsabil, îmi pare rău!. Vom avea grijă să protejăm mai bine mediul Facebook”, a spus el.

Fondatorul Facebook a amintit că zeci de mii de conturi false au fost șterse de pe rețeaua de socializare.

Audierea are loc în condițiile în care reţeaua este vizată de anchete şi plângeri din toate direcţiile, pe ambele maluri ale Atlanticului, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analityca. Facebook, la fel ca Google sau Twitter, au servit, fără să vrea, drept pârghie a unei operaţiuni de destabilizare a alegerilor americane în 2016, atribuită de către justiţia americană Rusiei, cu scopul de a-l ajuta pe Trump să fie ales preşedinte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net