Veste bună pentru români! Cine va primi vouchere de 4000 de lei

Ultima actualizare:

Cu un an înainte de alegeri, partidele de la putere se întrec în a anunța ajutoare pentru români. Ultima veste vine de la ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a anunțat că românii ar putea primi noi vouchere de ajutoare, în valoare de 4.000 de lei. Cine sunt românii norocoși și pentru ce vor primi voucherele 

Marcel Boloș ministrul Fondurilor Europene
Marcel Boloș anunță noi ajutoare pentru români deși din mai nu va mai fi ministru

Într-o declarație făcută de ministrul Marcel Boloș pentru antena3.ro, demnitarul a dat detalii despre noile ajutoare sub formă de vouchere care se vor numi „vouchere de renovare”. Banii vor putea fi folosiți pentru scopuri clare: renovarea casei sau schimbarea unor electrocasnice.  

Ce a declarat Marcel Boloș 

Ministerul Fondurilor Europene a calculat că aproximativ 220.000 de români ar putea beneficia de acest sprijin și își vor putea înlocui vechiul frigider, aragazul, mașina de spălat. Banii vor merge potrivit ministrului către familiile cu peste cinci copii, românii care nu pot munci sau persoanele vârstnice, care trăiesc fără niciun sprijin.  

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.  

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.  

Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei. 

Avem o țintă de 220.000 de beneficiari pe care o avem stabilită conform programului operațional", a anunţat ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloş potrivit sursei citate 

Când vor primi românii „voucherele de renovare” 

"Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an.  

Trebuie să precizez faptul că este un element de noutate pentru România că aceste acest pachet de servicii sociale include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat.  

Avem aceste centre comunitare în cadrul cărora se vor presta aceste tipuri de servicii sociale care vor funcționa pe lângă autoritățile locale și este pentru noi un început de drum, pentru că un asemenea pachet complex de servicii sociale nu am mai avut până acum asigurat din fonduri europene.  

În cel mai scurt timp sperăm să definitivăm mecanismul și să-l putem oferi în detaliu pentru beneficiarii pe care i-am menționat", a continuat Marcel Boloş conform antena3.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cirese pixabay jpg
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net