Amenzi usturătoare pentru românii care au tichetele sociale blocate. Ce sancțiuni riscă

Ultima actualizare:

Veste proastă pentru românii cu voucherele sociale blocate. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat ce amenzi riscă cei care le-au folosit un mod fraudulos.

Amenzi usturătoare pentru românii care au tichetele sociale blocate
Amenzi usturătoare pentru românii care au tichetele sociale blocate

Sunt blocate peste 10.000 de carduri cu ajutorul social de 250 de lei. Printre motive se regăsesc: încercarea de vinde tichetele, folosirea lor pentru a cumpăra țigări sau alcool, contrar legii.

În primul rând, Marcel Boloş a transmis că cei care se află în această postură vor avea cardurile blocate până când se va da tranșa a doua pentru voucherele sociale.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

„Sigur că nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor doar pentru produse de tutun şi alcool. Ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona", a precizat Marcel Boloş, la Digi24.

Ce amenzi riscă cei care au tichetele sociale blocate

Marcel Boloș a dat vești foarte proaste. Amenzile pot ajunge la 6.500 de lei. În plus, se pot introduce „sancţiuni mai dure” dacă fenomenul se va generaliza.

„Amenzile pot fi date de către Polițiile Locale și încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este, evident, de natură contravenţională și se pot aplica amenzile, care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, deci undeva în jurul a 6.500 de lei. Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure.

E regretabil că sunt astfel de situaţii. Recent, am fost plecat la țară și dacă ceva era foarte apreciat în rândul oamenilor de la țară, este acest ajutor pe care Guvernul României l-a acordat", a afirmat Marcel Boloș.

Le vor fi retrase cardurile sociale celor care încalcă legea? Ce spune ministrul Marcel Boloș

„După legislația pe care o avem, ei au calitatea de beneficiar, de voucher social. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în astfel de situaţii, le vom retrage cardurile sociale. Măsura a fost gândită pentru un număr de 2,5 milioane de beneficiari.

Introducerea sistemului de sancţiuni tocmai acest rol l-a avut, să descurajeze, dar şi să disciplineze folosirea voucherelor, fiind conștienți că în întreg sistemul de comerț românesc introducem o valoare de peste trei miliarde de lei și astfel de situații erau previzibile", a menționat Marcel Boloş.

Ajutorul social este oferit persoanelor aflate în situații de sărăcie din cauza scumpirilor. Alocarea tichetelor este făcută prin virarea în contul beneficiarului, la interval de doua luni, a sumei de 250 de lei. Prima tranșă a fost livrată începând cu 1 august.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net