Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Ultima actualizare:

Îți spunem în ce magazine din București și din țară poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food sau la patiserii scumpe, dar nu și în marile supermarketuri. Acest lucru i-a înfuriat pe mulți dintre seniorii țării.

Pensionarii au voie la fast food, dar nu în marile supermarketuri
Pensionarii au voie la fast food, dar nu în marile supermarketuri

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a magazinelor care acceptă plata cu vouchere sociale, în funcție de emitentul cardului. Lista este foarte lungă și include mai multe hypermarket-uri, restaurante, dar și farmacii.

E important să știi Când începe plata ajutoarelor sociale de 700 de lei și de 250 de lei

Tichetele sunt oferite pe suport electronic (card), iar acest lucru deja a reprezentat o corvoadă pentru unii dintre pensionari, care au fost nevoiți să se familiereze cu faptul că pin-ul este un cod secret, nu un copac din care se extrage un sirop excelent pentru organism.

Ajutorul social are o valoare nominală de câte 250 lei și este oferit persoanelor aflate în situații de sărăcie din cauza scumpirilor masive și a inflației galopante. Inițiativa, evident, nu este rea. Din păcate, momentan, execuția vine cu multe obstacole.

Cel mai important aspect este legat de faptul că sunt incluse sute de magazine necunoscute sau firme populare de fast food și patiserii scumpe, adică locuri nefrecventate de oamenii săraci care au primit aceste carduri. În schimb, lipsesc câteva dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri.

Ce magazine primesc tichetele oferite pentru ajutorul social de 250 de lei

Până în decembrie 2022 fiecare persoană eligibilă va beneficia de tichete sociale pe card, pentru produse alimentare și mese calde. Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc aceste tichete. Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Citește și Veste importantă pentru pensionari! Cine nu va primi ajutorul de 700 de lei

Problema majoră până acum este faptul că pensionarilor le lipsesc anumite magazine. Mai întâi, ei trebuie să găsească listele pe internet. În această situație, un nepot e bine-venit oricând. Pot observa apoi că au posibilitatea de a merge la o patiserie scumpă pentru nivelul lor. Dacă au poftă de o prăjitură și o cafea, nota de plată ar putea să-i surprindă, deoarece ar putea reprezentă un procent serios din pensia lor.

De asemenea, pentru că statul ține la sănătatea lor, vor găsi pe listă aproape toate fast food-urile mari din România. Seniorii României vor putea folosi ajutorul social la restaurantele KFC, Pizza Hut, Spring Time Fast Food, Taco Bell și Subway. Totodată, pot merge la Paul sau chiar în magazinele Inmedio.

O particularitate neșteptată este lipsa, cel puțin pentru moment, a unor lanțuri frecventate des. De exemplu, în București, pe listă nu se găsesc Auchan, Lidl, Kaufland și Mega Image, iar Carrefour e reprezentat doar de magazinul Express. Acest lucru poate fi observat și în alte județe din țară. 

Lista completă a magazinelor unde poate fi folosit ajutorul social de 250 de lei

Cele trei firme care emit cardurile au fost împărțițe pe județe, după cum urmează:

  • Sodexo: Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Călărași, Hunedoara, Timiș
  • UP Romania: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
  • Edenred: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Vezi AICI lista de magazine. Puteți descărca lista operatorului care vă interesează, în funcție de județul unde locuiți

E important de precizat că lista a fost actualizată ultima oară pe 27 iunie. Ea poate suferi modificări în orice moment. Pe listă se poate observa faptul că există magazine precum Penny, Profi, La Doi Pași sau Cora. Totodată, câteva farmacii importante vor accepta plata cu tichetele sociale de 250 de lei.

Cine primește cardurile cu ajutorul social de 250 de lei

Conform OUG nr.63/2002, pe lista persoanelor care vor primi voucherele sociale în valoare de 250 lei se află:

  • pensionarii din sistemul public de pensii; pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare
  • persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a beneficia de ajutorul de 250 de lei, dar, până la finalul perioadei în care se alocă primă tranșă, nu ați intrat în posesia cardului, va trebui să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări, au transmis autoritățile.

Alocarea tichetelor va fi făcută prin virarea în contul beneficiarului, la interval de doua luni, a sumei de 250 lei. Suma maximă alocată începând cu 1 iunie 2022 va fi de 1.000 lei. Tranșa a doua va fi livrata de la 1 august.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net