Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Cui îi vor scădea veniturile și cine va beneficia de mai mulți bani

Ultima actualizare:

Anunțul lui Marcel Ciolacu, privind majorarea pensiilor și salariilor, a stârnit discuții în mediul politic. Analiștii sunt reticenți.

bani pensii 94916400 jpeg

Majorarea pensiilor și salariilor

Marcel Ciolacu susține că pensiile și salariile românilor trebuie majorate în conformitate cu inflația. Politicianul declară că acest lucru trebuie făcut până la jumătatea acestui an.

Șeful PSD susține că majorarea veniturilor românilor ar trebui realizată atât în ceea ce privește salariile din sistemul bugetar, cât şi salariile din sistemul privat.

„Am avut o lege a PSD care prevedea o majorare de 40%. S-a făcut o majorare de 14%, apoi la începutul acestui an s-a venit şi cu ceva punctual pentru pensiile cele mai mici, plus o mărire de 10%. Noi trebuie să avem în vedere inflația. Cumva toate veniturile românilor, atât în public, cât și în privat, dar și la pensionari, la jumătatea acestui an trebuie discutate și mărite”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Anunțul a stârnit curiozitate, iar analiștii politici aduc în discuție sursa majorării acestora, criza sanitară, dar și inflația.

Opinia analiștilor politici

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a vorbit în cadrul unei emisiuni tv despre această posibilitatea despre care spune că este normală, însă a ținut să precizeze că există o problemă, și anume, sursa din care ar putea fi majorate.

"E un anunț logic și așteptat de pensionarii din această țară, în sensul în care se majorează pensia odată cu deprecierea accentuată a nivelului de trai. Sunt lucruri normale, logice. Singura problemă este sursa din care poți majora pensiile și, cum a spus președintele PSD, toate veniturile din această țară. De undeva trebuie luați bani.

Câtă vreme mari unități industriale s-au închis fiindcă nu au existat energie electrică și gaz metan... nu știm ce se va întâmpla apropo de sancțiunile internaționale impuse Rusiei. Nu știi ce se întâmplă în această zonă. Situația economică generală, bun, nu e la fel de gravă ca în 2008, dar sunt totuși probleme cu inflația, criza energetică, criza alimentară. Criza sanitară nu a luat sfârșit. De pildă, în Asia, a explodat Covid-19”, a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Bogdan Chirieac este de părere că trebuie găsite mijloacele prin care poți face aceste majorări, de asemenea, adaugă că PSD nu-și va abandona electoratul.

"Plutim în ape extrem de tulburi în această țară. Ce a avut domnul Ciolacu și trebuie subliniat este acea atitudine fermă vizavi de «Ministerul Adevărului». A spus că niciun membru PSD nu va fi în acea structură aberantă prin care se reinstituie cenzura, mai dură decât în vremea lui Nicolae Ceaușescu. E clar că PSD nu-și abandonează electoratul. E clar și de la domnul Ciolacu, e clar și de la domnul Budăi că nu-și abandonează electoratul. Îl au în prim-plan. Ideea este să găsești mijloacele prin care poți majora aceste pensii și veniturile, în general, în România. Vedeți, prețurile au explodat, veniturile au rămas pe loc”, a conchis analistul politic.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net