Se modifică legea pensiilor private! Ce categorie de români e vizată de reglementări

Autoritatea de Supraveghere Financiar─â vrea s─â modifice legea pensiilor private facultative, iar acest lucru ├«i prive╚Öte direct pe rom├ónii de 60 de ani ╚Öi trecu╚Ťi de aceast─â v├órst─â. 

image

Autorit─â╚Ťile ├«ncearc─â s─â-i determine pe administratorii fondurilor s─â-┼či informeze cotizan┼úii asupra posibilit─â┼úii retragerii banilor c├ónd ├«mplinesc v├órsta de 60 de ani. Motivul? Aproape 20.000 de rom├óni care ├«┼či puteau retrage banii de la Pilonul III nu au mai f─âcut-o, dar nici nu au mai cotizat. 

M─âsura se impune a fi luat─â av├ónd ├«n vedere c─â 65% dintre persoanele de peste 60 de ani care de┼úin un cont de pensie privat─â facultativ─â (pilon III) au renun┼úat s─â mai cotizeze, dar nici nu au solicitat s─â le fie pl─âtit activul, relev─â o analiz─â a Autorit─â┼úii de Supraveghere Financiar─â (ASF), scrie Adev─ârul.  Este vorba de aproape 20.000 de oameni care, cel mai probabil, au uitat c─â au aceste conturi oferite ├«n general de angajatori, ca beneficiu suplimentar, nu la cererea direct─â a cotizan┼úilor. 

Oamenii au uitat c─â-╚Öi pot retrage banii 

Autoritatea de Supraveghere Financiar─â (ASF), vrea s─â impun─â administratorilor de pensii private facultative (pilon III) s─â treac─â ├«n scrisoarea anual─â pe care o trimit clien┼úilor ┼či prevederea legal─â care arat─â c─â ÔÇ×participantul care a ├«mplinit v├órsta de 60 de  ani poate opta pentru solicitarea sumei existente ├«n contul s─âu ca plat─â unic─â sau pl─â┼úi e┼čalonateÔÇŁ, arat─â un proiect de modificare a normei 19/2021.    

├Än nota de fundamentare, Autoritatea explic─â faptul c─â a luat aceast─â decizie pentru c─â majoritatea cotizan┼úilor de peste 60 de ani nu au cerut sumele din conturi, dar nici nu mai cotizeaz─â.     

Conform datelor consultate de Economica, ├«n sistemul de pensii private facultative sunt ├«nscri┼či circa 30.000 de oameni cu v├órsta peste 60 de ani, ceea ce ├«nseamn─â c─â 19.500 (adic─â 65%) sunt cei care nici nu mai cotizeaz─â, nici nu au retras sumele de┼či aveau acest drept. ├Än acest moment, nu este clar ce se ├«nt├ómpl─â cu aceste persoane, ├«ns─â principala posibil─â explica┼úie este c─â pur ┼či simplu au uitat c─â au acest produs, de┼či administratorii trimit anual scrisori de informare ├«n acest sens.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg