Englezii săraci se mută în fast-food-uri pentru căldură și apă caldă

Ultima actualizare:

Restaurantele fast-food oferă, necondiționat, în Europa, climatizare, apă caldă și internet wireless gratuit. Practic, fix acele utilități care au ridicat prețurile facturilor lună de lună atrag familiile cu venituri mici, acestea apelând la o strategie disperată pentru a strânge cureaua.

McDonald's a devenit „refugiul” britanicilor cu venituri reduse
McDonald's a devenit „refugiul” britanicilor cu venituri reduse

În Marea Britanie, de exemplu, e înregistrat un asemenea fenomen. Familii cu copii mici se instalează în restaurantele McDonald’s și petrec ore întregi pentru a consuma câteva meniuri ieftine, de câteva lire, contrazicând, astfel, întreg conceptul fast-food, acela de „masă rapidă”.

Internet wi-fi gratuit pentru a se uita la TV

Fanomenul a fost analizat în publicația britanică The Guardian și se pare că ar fi vorba despre un subterfugiu pentru a genera economii. Părinții se asigură că masa familiei e plină cu produse ieftine, consumate pe parcursul mai multor ore.

Când merg la toaletă, copiii se spală pe dinți și chiar fac duș!

Citește și: Sondaj îngrijorător. Câți români sunt afectați de creșterea prețurilor

Iar internetul wireless gratuit îi ajută să se uite la emisiunile sau serialele preferate pe dispozitive mobile, telefoane, tablete sau laptopuri. Practic, părinții fac economie la căldură, apă caldă, electricitate sau gaze pentru gătit, câteva ore bune pe zi.

Aceste obiceiuri au fost identificate și analizate în publicația din Marea Britanie de Matthew Cole, administratorul Fuel Bank, o fundație care îi ajută pe britanici să aibă acces la combustibili casnici sau hrană.

Ard mobilă pentru a se încălzi

Acesta a explicat faptul că organizația a făcut eforturi pentru a-i convinge pe oameni să nu ardă mobila veche în sobe pentru a se încălzi.

Sărăcia cauzată de scumpiri ale utilităților nu e singura problemă. Când prețurile combustibililor care asigură încălzirea cresc, apar probleme legate de mâncare sau cheltuieli pentru îmbrăcăminte mai groasă”, a explicat Cole pentru The Guardian.

Citește și: Scumpiri în România. Care este evoluția prețurilor și când se vor stabiliza

O altă situație îngrijorătoare apare atunci când familiile fără venituri suficiente nu mai pot achita facturile și apelează la creditori cu dobândă mare, generând o serie de datorii care nu vor putea fi suportate.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net