Sondaj îngrijorător. Câți români sunt afectați de creșterea prețurilor

Creșterea prețurilor i-a devastat pe români, scumpirile exagerate provocând o stare tensionată în rândul populației. Un sondaj făcut de Avangarde ne indică o situație tot mai alarmantă.

Români sunt speriați de creșterea prețurilor
Români sunt speriați de creșterea prețurilor

Potrivit studiului făcut de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, 71% dintre români au indicat creșterea preţurilor drept cea mai mare problemă cu care se confruntă în prezent. 8% au indicat creșterea ratelor bancare, iar 5% sunt afectați de șomaj.

La o altă întrebare, 77% dintre respondenți au spus că se așteaptă ca România să se confrunte cu o criză economică în acest an. Doar 3% nu cred că acest scenariu va deveni posibil, se arată în sondajul Avangarde prezentat de Antena3.

Sondaj îngrijorător: 71% dintre români sunt afectați de creșterea prețurilor

Din cauza nivelului de trai tot mai îngrijorător, doar 39% dintre români nu au amânat achiziționarea unor bunuri (mașini, imobiliar), se mai arată în studiul făcut între 11 și 16 aprilie de Avangarde.

La capitolul lideri politici pregătiți să gestioneze o eventuală criză economică, 14% dintre respondenți l-au indicat pe premierul Nicolae Ciucă, în timp ce 13% au încredere în liderul PSD, Marcel Ciolacu. Cătălin Drulă a primit 3%, iar George Simion s-a ales cu 2%.

La această întrebare, însă, 38% dintre participanții la sondaj au spus că nu au încredere în niciul dintre aceștia, iar 30% au preferat să nu răspundă.

Care sunt cauzele unei eventuale crize economice?

28% dintre cei care au participat la sondajul făcut de Avangarde au apreciat că războiul din Ucraina poate fi cauza unei crize economice.

Dintre respondenți, 23% au indicat creșterea preţurilor la energie ca motiv de declanșare a crize economice, în timp ce 21% au precizat că de vină ar putea fi efectele pandemiei asupra lanțurilor de aprovizionare. 11% au dat vina pe calitatea guvernării. Studiul făcut în luna aprilie are o marjă de eroare de 3,2%.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net