Românii cu fosă septică riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Obligația dată de o lege nouă

Ultima actualizare:

Ai fosă septică în curte? Ei bine, pentru asta trebuie să te înscrii la Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, altfel riști amenzi de până la 5.000 de lei. Toți vizați pot face înscrierea până la  30 octombrie 2022.

image

Românii cu fosă septică, amenzi de până la 5.000 de lei

Foarte puțini oameni știu, însă o lege intrată în vigoare în luna mai 2022 îi obligă pe românii care dețin fose septice să facă această înscriere, altfel se pot trezi cu amenzi usturătoare. Sumele nu sunt deloc mici, așa că mai bine oamenii s-ar grăbi cu înscrierea.

„În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei”, atenționează Primăria Timișoara.

Află de pe adevărul.ro care este termenul de înscriere pentru cei care au deja fosă septică sau urmează să aibă o fosă septică sau o stație de epurare. Termenele sunt diferite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net