Românii cu fosă septică riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Obligația dată de o lege nouă

Ai fosă septică în curte? Ei bine, pentru asta trebuie să te înscrii la Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, altfel riști amenzi de până la 5.000 de lei. Toți vizați pot face înscrierea până la  30 octombrie 2022.

image

Românii cu fosă septică, amenzi de până la 5.000 de lei

Foarte puțini oameni știu, însă o lege intrată în vigoare în luna mai 2022 îi obligă pe românii care dețin fose septice să facă această înscriere, altfel se pot trezi cu amenzi usturătoare. Sumele nu sunt deloc mici, așa că mai bine oamenii s-ar grăbi cu înscrierea.

„În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei”, atenționează Primăria Timișoara.

Află de pe adevărul.ro care este termenul de înscriere pentru cei care au deja fosă septică sau urmează să aibă o fosă septică sau o stație de epurare. Termenele sunt diferite.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub ioana nastase png
cub Kirstie Alley
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
profimedia 0742415693 jpg
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg