Românii cu fosă septică riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Obligația dată de o lege nouă

Ultima actualizare:

Ai fosă septică în curte? Ei bine, pentru asta trebuie să te înscrii la Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, altfel riști amenzi de până la 5.000 de lei. Toți vizați pot face înscrierea până la  30 octombrie 2022.

image

Românii cu fosă septică, amenzi de până la 5.000 de lei

Foarte puțini oameni știu, însă o lege intrată în vigoare în luna mai 2022 îi obligă pe românii care dețin fose septice să facă această înscriere, altfel se pot trezi cu amenzi usturătoare. Sumele nu sunt deloc mici, așa că mai bine oamenii s-ar grăbi cu înscrierea.

„În conformitate cu respectiva hotărâre privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei”, atenționează Primăria Timișoara.

Află de pe adevărul.ro care este termenul de înscriere pentru cei care au deja fosă septică sau urmează să aibă o fosă septică sau o stație de epurare. Termenele sunt diferite.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net