Românii, îndemnați să strângă apă de ploaie! Atenție, nu o consumați!

Ultima actualizare:

Seceta severă, din această vară, afectează anumite regiuni ale României, o măsură aplicată pentru a nu lăsa populația fără apă fiind deja implementată, raționalizarea apei curente.

Apa de ploaie este contaminată cu substanțe toxice
Apa de ploaie este contaminată cu substanțe toxice

Miercuri, 24 august, reprezentanta Administrației Naționale „Apele Române”, Anamaria Agiu, a transmis un mesaj în acest sens.

Seceta afectează alimenntarea cu apă

Comisia Europeană a recomandat inclusiv reutilizarea apelor uzate, pentru irigații, deci iată că se caută soluții și când avem posibilitatea să stocăm apa de ploaie, această economie este extrem de importantă pentru perioada în care ne aflăm” a explicat la Antena 3, Anamaria Agiu. 

Evident, Comisia Europană a prezentat o soluție care ar implica o filtrare și o tratare corespunzătoare a apelor reziduale, scopul utilizării fiind irigațiile din agricultură și nu consumul.

Citește și: Nu consumați apă de ploaie! Este mai otrăvitoare decât vă puteți imagina!

Aceeași situație se aplică și în cazul apei de ploaie, care nu trebuie consumată precum apa potabilă, sub nici o formă. 

Click! a prezentat, recent, raportul unui studiu științific în care se vorbea despre cât de otrăvitoare este apa provenită din precipitații, la nivelul întregii planete!

Precipitațiile adună o serie de substanțe periculoase din atmosferă, conform unui studiu realizat de oameni de ştiinţă, de la Universitatea din Stockholm. Și nu vorbim despre apă de ploaie căzută în anumite zone, ci de precipitațiile de pe întreaga planetă!

Ce efecte devastatoare poate avea consumul de apă de ploaie

În limbaj neacademic, aceste substanțe se mai numesc și „chimicale eterne”, întrucât se dezintegrează foarte lent. În cazul în care sunt înghițite, aceste otrăvuri se acumulează în organism, fără să fie procesate!

Alte studii medicale arată că printre efectele nocive ale acestor substanțe chimice se numără infertilitatea, obezitatea și un risc crescut de cancer.

La începutul acestei săptămâni, luni, 22 septembrie, experții hidrologi ai „Apele Române” au publicat o listă a regiunilor din țară, unde alimentarea cu apă este raționalizată:

- 252 de localități (din 22 județe) care dispun de sisteme de alimentare cu apă: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Hunedoara, Mehedinți, Bihor, Teleorman, Brașov, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Buzău, Ialomița, Dolj, Gorj și Bihor);

Citește și: «Sfânta Maria a trimis ploaia să stingă focurile din Thassos»

- 416 de localități (din 12 județe: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Neamț, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Dolj, Hunedoara) care nu dispun de sisteme de alimentare cu apă.

În toate aceste localități care dispun, respectiv nu dispun de sisteme de alimentare, necesarul de apă este asigurat din sursa de apă subterană. Este vorba despre un procent de 20-30% din numărul total al fântânilor care sunt parțial secate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cat jpg
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net