Europa, lovită de secetă și incendii! În Franța și Spania, temperaturile ating 40 de grade

Europa se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani. În Franța, temperaturile vor atinge și 40 de grade Celsius, iar incediile de vegetație se înmulțesc în Grecia. Nici restul țărilor nu stau mai bine la acest capitol. Pădurile ard și în Portugalia, iar în Spania temperaturile vor atinge noaptea și 25 de grade.

În Spania au fost incendii de vegetație
În Spania au fost incendii de vegetație

Foto: Profimedia

Citește și: Temperatură record la sol, în Dolj! S-au înregistrat 70 de grade celsius, iar autoritățile sunt disperate: „Avem nevoie de apă”

Coduri portocalii de caniculă sunt în vigoare în Marea Britanie, Spania și Belgia, iar seceta își face apariția și este resimțită de către fermieri. Pădurile sunt în flăcări atât în Franța, cât și în Grecia sau Portugalia. În Republica Elenă, pe insula Thassos, câțiva români au trecut prin clipe de groază din cauza unui incendiu.

Iată și: Primul oraș din România care a pierdut lupta cu seceta. Apa e furnizată cu porția

Al patrulea val de caniculă în Franța

Peste 57.200 de hectare au fost cuprinse de flăcări până în prezent în Franța
Peste 57.200 de hectare au fost cuprinse de flăcări până în prezent în Franța

Foto: EPA EFE

Franța este la al patrulea val de caniculă din această vară. Codul portocaliu este în vigoare în vestul țării, iar consumul de apă a fost restricționat în câteva localități. Dar, cu toate acestea, unii se încăpățânează și vor să își continue afacerile. Spre exemplu, un patron nu vrea să renunțe la spălătoria auto, iar din această cauză, poliția a început să patruleze prin orașe.

Vezi și: Seceta mai seacă un lac. Lacul Iezer din Călărași e în pericol. Salvați păsările!

Peste 57.200 de hectare au fost cuprinse de flăcări până în prezent în Franța în acest an, de aproape șase ori mai mult decât media anuală pentru perioada 2006-2021, conform datelor furnizate de Sistemul european de informații privind incendiile forestiere.

Grecia, sub semnul focului

În Thassos, pe insula luată cu asalt de români vara, câțiva turiști din țara noastră au trăit clipe de groază. Au putut observa două incendii chiar din balcoanele hotelurilor unde erau cazați. Autoritățile au reușit să țină primul incendiu sub control, dar la al doilea, pompierii au avut mari probleme din cauza lipsei resurselor de apă. Accesul pe anumite plaje mai izolate a fost restricționat.

Te-ar putea interesa și: Agricultorii cer declararea stării de calamitate. Ce soluții au guvernanții

Marea Britanie s-a confruntat cu cea mai secetoasă lună din istorie

Nici Marea Britanie n-a scăpat de incendii
Nici Marea Britanie n-a scăpat de incendii

Foto: Getty Images

În Regatul Unit, datele arată că regiunile englezești din estul, sud-estul și sudul Angliei s-au confruntat cu cea mai secetoasă lună iulie din istorie, în urma unui val de căldură istoric, Centrul britanic pentru ecologie și hidrologie a avertizat că este posibil ca acest condiții de secetă să se mențină până în octombrie.

Iată și: Europa se sufocă! Spania așteaptă 47 de grade Celsius

40 de grade în Spania și secetă în Belgia

În Spania, vremea caniculară va continua și în următoarele zile și va ajunge la 35 de grade Celsius în mai toată țara, potrivit agenției meteorologice de stat spaniole AEMET. În regiunile mediteraneene și în Insulele Baleare va fi extrem de cald în acest weekend. Temperaturile vor atinge și 40 de grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra și 25 de grade.

Citește și: Seceta îşi face de cap în Câmpia Bărăganului

Nici Belgia nu scapă. Se numără printre țările care se confruntă cu cea mai mare secetă din Europa, iar alertele de cod portocaliul vor rămâne prezente în următoarele zile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net