Chemat să stingă un incendiu, un pompier și-a găsit copiii morți: „Sunt pierduți pentru totdeauna!”

Sfâșietor! Harold Baker (56 de ani), un pompier chemat să stingă incendiul izbucnit zilele trecute la o casă din Pennsylvania, a aflat cu stupoare că victimele carbonizate erau propria sa familie. În tragedie și-a pierdut fiul, fiica, socrul, cumnații, trei nepoți și alte două rude.

image
Harold Baker și-a pierdut ambii copii în incendiu

Foto: Captură video

Harold Baker, pompier al companiei de voluntari Nescopeck, a cofirmat faptul că victimele fac parte din familia lui. Casa care a ars din temelie aparținea cumnaților săi, iar copii lui, fată și băiat, se aflau în vizită acolo pentru a se distra la piscină mătușii lor. În total, trei copii şi şapte adulţi au murit în incendiul izbucnit în comunitatea rurală Nescopeck, aflată la 150 de kilometri de Philadelphia. Toate victimele erau membri ai aceleiași familii.

Citește și: Ce dramă! Pompierul chemat la accident și-a resuscitat propria fiică! Copila a murit la spital

„Nu am putut intra ca să-i salvez!"

Iată și: Povestea incredibilă a pompierului român, campion la ultramaraton pe patru continente

Poliţia de stat a identificat până acum victimele ca fiind: Dale Baker (19 ani), Star Baker, (22 ani), David Daubert Sr. (79 ani), Shannon Daubert (42 ani), Laura Daubert (47 ani) și Marian Slusser (54 de ani), dar nu a facut publice numele copiilor mici, de cinci, şase şi şapte ani, conform BBC. Cadavrele au fost recuperate din clădirea distrusă cu ajutorul câinilor-polițiști. Trei adulți au reușit să scape în siguranță, potrivit unui raport al poliției.

Află și: VIDEO Un pompier şi-a cerut iubita de soție într-o nacelă de intervenţie, la 35 de metri înălţime

Nu am putut intra ca să-i salvez. Aceasta este cea mai mare durere care s-a abătut asupra mea. Mi-am pierdut fiul, fiica, nepoții, socrul meu, cumnatul și cumnata. Toți sunt pierduți pentru totdeauna!”, a mărturisit printre lacrimi Harold Baker. Pompierul a mai spus că, de curând, fiul său, Dale, îi călcase pe urme și se înrolase în serviciul de pompieri.

Te-ar putea interesa și: Scrisoarea soției unui pompier ucis de Covid-19. „A stat în salonul rece, a cerut o pătură de acasă”

Fiul său voia să se facă tot pompier

Bărbatul a declarat pentru ziarul Citizens' Voice că a avut o presimțire atunci când se afla în mașina de pompieri: „Când am trecut de colțul străzii, pe Dewey, am știut imediat despre ce casă este vorba, doar privind din josul străzii mi-am dat seama. Eram pe prima mașină de pompieri, iar când am oprit, casa era deja complet în flăcări. Copiii care erau acolo, inclusiv ai mei, își vizitau mătușa și unchiul, casa fiind a lor. Veniseră să facă baie și să se distreze”.

Vezi și: Povestea emoționantă a pompierului care a salvat un bebeluș din calea viiturii

Treisprezece câini se mai aflau în casă la momentul incendiului, dar nu este clar dacă vreunul dintre ei a supraviețuit. Această tragedie a șocat întreaga comunitate. Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a transmis condoleanțe pe Twitter și a declarat că are sufletul zdrobit de acest incident. A fost deschisă o anchetă penală pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului, dar din informațiile preliminare reiese că focul s-ar fi declanşat pe terasa casei.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
cap putin jpeg
Interlopul Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)