Povestea emoționantă a pompierului care a salvat un bebeluș din calea viiturii


    Imaginea cu pompierul ținând un bebeluș în brațe a stârnit multă emoție pe rețelele sociale
Imaginea cu pompierul ținând un bebeluș în brațe a stârnit multă emoție pe rețelele sociale

El este Ciprian, lucrează ca pompier în cadrul ISU Bistrița-Năsăud și e considerat eroul săptămânii după ce marți a salvat o familie cu doi copii mici din calea inundațiilor. Intervenția a fost extrem de dificilă. În imagini se vede cum Ciprian a scos bebelușul din casă legat cu o cordelină. Povestea impresionantă a pompierului a fost relatată de ministrul Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

„Ciprian ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, în care, alături de colegii săi, au intervenit să îi salveze pe cei năpăstuiți de inundații. După doar câteva ore, a fost trezit din somn de către comandantul unității: „Ciprian, trebuie să mergem urgent în localitatea Rodna. S-a produs o viitură puternică, iar mai multe familii sunt blocate în case. Apa crește foarte repede și dacă nu intervenim repede se poate produce o nenorocire. Am alertat toată unitatea… În mai puțin de 30 de minute, zeci de pompieri salvatori erau adunați în zona afectată, iar comandantul i-a împărțit în mai multe echipe. Viitura creștea în intensitate, iar mulți oameni erau prinși în case”, a povestit Marcel Vela.

S-a legat cu o cordelină pentru a salva bebelușul din calea viiturii

Ciprian a intervenit într-o casă în care erau blocate 6 persoane: un bărbat, trei femei și doi copii mici. „Un pui de om de doar câteva luni și sora sa de doi ani”. Ciprian, cu o experiență de peste 14 ani în salvare de persoane și cu câteva mii de intervenții la activ, știa exact ce are de făcut.Ajunși la fața locului în doar câteva minute, și-au dat seama că intervenția trebuia să fie foarte rapidă, dar și cu foarte mare atenție. Casa de vis-a-vis era pe punctul de prăbușire, iar apa creștea.Ciprian s-a legat cu cordelina, a traversat curtea și a pătruns în casă. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i calmeze pe toți: „Stați liniștiți că totul va fi în regulă. Veți ieși împreună cu mine, dar nu vreau sa vă panicați. Trebuie să fim foarte atenți. Curentul este foarte puternic și orice clipă de neatenție ne poate pune în primejdie. Pe copii îi voi purta eu în brațe, e mai sigur așa. Am doi copii acasă și știu ce înseamnă grija părintească!”.

Marcel Vela: „Ei sunt eroii zilelor noastre”

Intervenția a fost una extrem de dificilă, dar din fericire Ciprian, alături de colegii săi salvatori, au reușit să îi ducă pe toți în siguranță. În total, în localitatea Rodna, pompierii salvatori din cadrul ISU Bistrița-Năsăud au salvat în doar câteva ore câteva zeci de persoane și animale. A fost o misiune pe deplin reușită.

„La miezul nopții, Ciprian a fugit spre casă, la familia sa, dar a fost informat că e posibil ca în zona unde locuiește să se producă altă viitura. Din fericire, nu s-a produs ceva similar ca în Rodna. Astăzi (n.r. miercuri) se afla din nou la datorie. Deși era liber, s-a alăturat colegilor pentru a interveni în alte localități afectate de această nenorocire. Aceștia sunt eroii zilelor noastre. Sunt cei care salvează vieți și intervin acolo unde nu mai este nici o speranță. Cu siguranță, putem spune că cei care salvează o viață, salvează o lume întreagă”, a mai spus ministrul Marcel Vela.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg