Ce dramă! Pompierul chemat la accident și-a resuscitat propria fiică! Copila a murit la spital

Ultima actualizare:

Momente cumplite pentru un pompier buzoian! Romeo Baciu face parte dintr-un echipaj de descarcerare, iar duminică seară a fost chemat, ca de atâtea sute de ori, pentru a interveni la un accident rutier. Destinul a făcut însă ca el să-şi descopere fiica aruncată pe câmp şi să fie nevoit s-o resusciteze.  

Maşina s-a răsturnat  pe câmp. Foto: IPJ Buzău
Maşina s-a răsturnat pe câmp. Foto: IPJ Buzău

Soartă crudă pentru un brav pompier! Romeo Baciu este un supravieţuitor al tragediei de la Mihăileşti (Buzău), din 2004, când explozia unui camion încărcat cu azotat de amoniu a ucis nu mai puţin de 18 oameni.

În urma deflagraţiei devastatoare, lui Baciu i-au fost perforate ambele timpane, iar familia l-a ajutat să depăşească trauma prin care a trecut acum 18 ani. Duminică seară, în jurul orei 18.00, Romeo Baciu, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, era de serviciu, iar echipajul de descarcerare din care face parte a fost chemat să intervină la un accident rutier. Imediat, echipajul ISU a pornit către locul indicat în apelurile la numărul de urgenţă 112. 

Romeo Baciu,  un pompier  greu încercat. Foto: Facebook
Romeo Baciu, un pompier greu încercat. Foto: Facebook

Supraviețuitor al tragediei din 2004

Pentru cei care formau echipajul SMURD de descarcerare a fost un dezastru. Când a văzut copila aruncată pe câmp în urma accidentului, Romeo, colegul lor, nu a putut să spună decât atât: “Este fata mea!”. Puternicul pompier, călit în atâtea şi atâtea bătălii pentru salvarea vieţilor, s-a clătinat şi doar prezenţa de spirit a colegilor a făcut ca el să nu cadă din picioare. Pentru că Ştefania era în stare critică, a fost preluată rapid de echipajul SMURD, care a plecat cu ea spre spital.

Apropiații o descriu pe Ștefania ca fiind un copil educat și responsabil. Foto: Facebook
Apropiații o descriu pe Ștefania ca fiind un copil educat și responsabil. Foto: Facebook

În autospecială, eleva de doar 15 ani a intrat în stop cardio-respirator. Tatăl fetei şi-a dat colegii la o parte şi i-a făcut chiar el manevrele de resuscitare. Fata a avut semne vitale până la spital, însă medicii au fost nevoiţi să constate decesul, scrie Adevarul.ro.

Ştefania Baciu era elevă la şcoala din Padina, iar toţi cei care au cunoscut-o o descriu ca fiind un copil educat şi responsabil. Accidentul s-a petrecut pe DN2C, la Padina, iar la volanul maşinii se afla Alex, un tânăr de 18 ani, care a pierdut controlul asupra direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile. Şoferul, care obţinuse permisul de puţin timp, a scăpat nevătămat.

Explozia de la Mihăilești a ucis pompieri, jurnaliști și șoferi

24 mai 2004.  Deflagraţia a făcut  un crater uriaş. Foto: Mediafax
24 mai 2004. Deflagraţia a făcut un crater uriaş. Foto: Mediafax

Pe 24 mai 2004, la Mihăilești (Buzău) a avut loc unul dintre cele mai grave accidente din țara noastră: un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a derapat și ulterior a explodat. Uriașa deflagrație a făcut un crater de peste șapte metri adâncime. Ezplozia a luat 18 vieți: 7 pompieri, 3 localnici, 2 jurnalişti ai postului Antena 1 și 6 persoane aflate în trafic.

Alte 13 persoane au fost rănite grav. La un an de la tragedie, în memoria victimelor a fost ridicat un monument din marmură, chiar pe locul unde explozia a produs craterul uriaș. Directorul firmei de transport care deținea camionul, dar și șeful combinatului Doljchim unde se producea azotatul de amoniu au fost găsiţi vinovaţi. Fiecare a primit patru ani de închisoare, iar societățile lor au plătit despăgubiri familiilor îndoliate.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net