Pompier în Giurgiu și frizer în București. Un salvator tunde refugiați ucraineni în Gara de Nord

Ultima actualizare:

Un pompier din Giurgiu și-a lăsat pentru câteva zile familia acasă și a venit în București, unde s-a înscris ca voluntar pe lista celor care vor să-i ajute pe refuigiații ucaineni. Așa a ajuns în Gara de Nord, unde îi tunde gratis pe oamenii care fug din calea războiului. 

Plutonier Laurențiu Purcărea FOTO: IGSU
Plutonier Laurențiu Purcărea FOTO: IGSU

La muncă pompier, iar în timpul liber frizer. Acesta este plutonierul Laurențiu Purcărea, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, care spune că îi place foarte mult și meseria de frizer. Face și un curs în acest sens, iar în curând va deveni frizer cu diplomă.

Pasionat de frizerie, s-a gândit că își poate folosi talentul pentru a le face ziua mai frumoasă copiilor și bunicilor ucraineni care pun piciorul pe pământ românesc în gara de Nord. A auzit de la colegi și de la prieteni că în Gara de Nord sunt spații amenajate pentru cetățenii ucraineni care ajung în Capitală și nu a stat pe gânduri. A mers în gară, s-a înscris pe lista voluntarilor, iar apoi și-a amenajat un loc special pentru tuns.

„A fost puțin mai greu la început pentru că oamenii nu știau exact ce trebuia să facă pentru a se tunde, dar încet-încet și-au dat seama că nu îi costă nimic și au venit în micul meu salon improvizat. Opt persoane am tuns doar ieri (marți n.r), iar astăzi, după prânz, voi merge din nou”, a declarat presei Laurențiu Purcărea.

Încet-încet, ucrainenii și-au dat seama că pompierul român nu vrea decât să le aducă zâmbetul pe buze măcar pentru câteva secunde sau minute. Să uite măcar pentru o clipă de situația dificilă în care se află și să aprecieze această lecție de solidaritate. Colegii de la ISU Giurgiu au și ei numai cuvinte de laudă pentru Laurențiu. Aceștia îl caracterizează drept un coleg pe care se pot baza în orice moment. Laurențiu Purcărea activează din anul 2015 ca pompier la ISU Giurgiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net