Pompier în Giurgiu și frizer în București. Un salvator tunde refugiați ucraineni în Gara de Nord

Un pompier din Giurgiu și-a lăsat pentru câteva zile familia acasă și a venit în București, unde s-a înscris ca voluntar pe lista celor care vor să-i ajute pe refuigiații ucaineni. Așa a ajuns în Gara de Nord, unde îi tunde gratis pe oamenii care fug din calea războiului. 

Plutonier Laurențiu Purcărea FOTO: IGSU
Plutonier Laurențiu Purcărea FOTO: IGSU

La muncă pompier, iar în timpul liber frizer. Acesta este plutonierul Laurențiu Purcărea, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, care spune că îi place foarte mult și meseria de frizer. Face și un curs în acest sens, iar în curând va deveni frizer cu diplomă.

Pasionat de frizerie, s-a gândit că își poate folosi talentul pentru a le face ziua mai frumoasă copiilor și bunicilor ucraineni care pun piciorul pe pământ românesc în gara de Nord. A auzit de la colegi și de la prieteni că în Gara de Nord sunt spații amenajate pentru cetățenii ucraineni care ajung în Capitală și nu a stat pe gânduri. A mers în gară, s-a înscris pe lista voluntarilor, iar apoi și-a amenajat un loc special pentru tuns.

„A fost puțin mai greu la început pentru că oamenii nu știau exact ce trebuia să facă pentru a se tunde, dar încet-încet și-au dat seama că nu îi costă nimic și au venit în micul meu salon improvizat. Opt persoane am tuns doar ieri (marți n.r), iar astăzi, după prânz, voi merge din nou”, a declarat presei Laurențiu Purcărea.

Încet-încet, ucrainenii și-au dat seama că pompierul român nu vrea decât să le aducă zâmbetul pe buze măcar pentru câteva secunde sau minute. Să uite măcar pentru o clipă de situația dificilă în care se află și să aprecieze această lecție de solidaritate. Colegii de la ISU Giurgiu au și ei numai cuvinte de laudă pentru Laurențiu. Aceștia îl caracterizează drept un coleg pe care se pot baza în orice moment. Laurențiu Purcărea activează din anul 2015 ca pompier la ISU Giurgiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
dog 1168663 1920 jpg
Pompeii family feast painting Naples jpg
proteste china png
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg