Povestea pompierului ce și-a pus casa la dispoziție celor afectați de un incendiu. Ce l-a împins la acest gest de omenie

Ultima actualizare:

Comuna Huruiești, din Vrancea, a fost mistuită de flăcări la finalul lunii martie, iar un imobil a fost distrus, din păcate, în totalitate. Spiritul civic din Huruiești a ieșit la iveală, iar toată comuna s-a mobilizat pentru a ajuta familia afectată cel mai tare de incendiu. 

Copiii care au rămas fără casă. ISU Vrancea
Copiii care au rămas fără casă. ISU Vrancea

Meseria de pompier a fost mereu una nobilă, care se poate clasifica drept superman al realității, care își riscă viețile pentru a salva persoanele aflate în fața morții. 

Omenia pompierilor nu se termină când își lasă uniforma la garderobă, iar acesta este și cazul lui Claudiu Carpen, plutonier adjutant șef, șef de gardă de intervenție și stingere în cadrul Secției de Pompieri din Adjud, care la data de 30 martie a intervenit la incendiul care a izbucnit la o locuință din cadrul comunei Huruiești. 

Ce l-a împins pe Claudiu să le ofere casa copiilor afectați

Pentru a proteja familia afectată, pe data de 30 martie, echipajele de pompieri ce au fost coordonate de către Claudiu au acționat pentru limitarea pagubelor și lichidarea incendiului, dar locuința a fost, din păcate, distrusă în totalitate. 

Citește și VIDEO Incendiu puternic în Delta Văcărești. Peste 15.000 de metri pătrați, afectați de flăcări

În timpul acestei intervenții, subofițerul a observat în mulțime pe mama unei fetițe, ce este colegă de clasă cu fiica lui. La finalul intervenției, acesta a aflat că ea este fata care a rămas fără casă în urma incendiului. 

Compartimentului de informare şi relaţii publice al ISU Vrancea a transmis că pompierul știa că familia este formată din trei copii, dar a mai luat în grijă și un nepoțel. Neliniștea că patru copii au rămas fără un acoperiș deasupra capului nu-i dădea pace pompierului.

Fiind profund impresionat de cele întâmplate și de drama familiei, în timp ce se întorcea la unitate, și-a sunat soția și i-a povestit cele întâmplate. Alături de soția sa, Claudiu Carpen a luat decizia să pună la dispoziția familiei afectate de incendiu o locuință de a lor din Adjudu Vechi, pe care aceștia o foloseau doar în weekend. 

Cum a reușit o întreagă comună să se mobilizeze

Deoarece nu au putut anunța telefonic familia afectată, deoarece telefonul acestora a căzut pradă incendiului, ziua următoare cei doi s-au deplasat direct la casa familiei afectate pentru a le propune să locuiască în casa lor din Adjudu Vechi, până când aceștia vor reuși să-și refacă locuința. 

Vezi și FOTO Incendiu la Spitalul Bagdasar-Arseni din București

Chiar dacă comunitatea locală s-a mobilizat pentru a ajuta familia, fondurile pe care aceștia le-au strâns sunt încă insuficiente pentru a demara procesul de construire a unei clădiri noi.

Citește tot articolul pe Adevărul.ro 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net