Românii pot accesa credite cu dobânda plătită integral de stat

Ultima actualizare:

O parte dintre români pot lua credite cu dobândă achitată integral de stat. Practic, statul român dorește să îi ajute tineri să obțină suma de bani necesară pentru facultate. Prin acest program, studenții pot face un împrumut de până la 10.000 de euro pentru a-și plăti facultatea, chiria în anii de școala, dar și alte cheltuieli care au legătură cu studiile universitare. 

Românii pot lua credite cu dobândă achitată integral de stat. Foto: Shutterstock
Românii pot lua credite cu dobândă achitată integral de stat. Foto: Shutterstock

Banii pot fi accesați și pentru nuntă

Pe lângă studenți, și familiile tinere pot face astfel rost de banii pentru nuntă. În plus, începând de anul acesta, plafonul se poate majora. 

"Studiez la Facultatea de Limbi Străine, la Universitatea Bucureşti. Ce mi se pare mie cel mai mare avantaj este dobânda subvenţionată. Taxa la mine la facultate este în jur de 4.000 de lei pe an", povestește Andreea, care este studentă la o facultate din România, potrivit observatornews.ro.

Andreea este unul dintre tinerii care au apelat la un astfel de credit pentru a-și putea achita studiile. Împrumutul este de 50.000 de lei, iar banii trebuie dați înapoi în 10 ani.  Pentru un astfel credit, rata lunară ajunge la 400 de lei pe lună, asta fiindcă dobânda este suportată integral de stat.  

Unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate

Andreea Surcel de la Fondul Român pentru Garantare a spus că pentru a accesa un astfel de credit, cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. În plus, a mai spus specialista, solicitantul creditului trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le va face din acest credit.  

George Ciubotariu, de la Ministerul Familiei, a adăugat: "Dacă nu este salariat, angajat sau nu are nicio sursă de venit, studentul poate veni la bancă cu orice codebitor doreşte, fie că este o rudă, fie că este un prieten".

Cât ajunge rata pentru cei care vor creditul ca să se căsătorească

În cazul tinerilor care vor să facă nunta și iau în calcul un astfel de credit, trebuie să știe că pot obține 75.000 de lei, iar rata lunară este undeva la 700 de lei.  

"Cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. Și trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le vor face din aceste credite. Sunt programe neacoperite de alte produse bancare", a spus Andreea Surcel, Fondul Român de Garantare, citată de Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net