Românii, tot mai dezamăgiți de ce se întâmplă în Grecia: „S-au șmecherit. Anul viitor mă gândesc serios la Turcia"

Ultima actualizare:

Grecia rămâne una dintre destinațiile preferate ale românilor. Numai că, turiștii au început să se plângă de prețurile tot mai piperate. „Ai noștri greci s-au cam șmecherit. 5€ berea la cârciumă, minim 8-9 € salată grecească, 10€ parcarea/zi la plajă", a scris un român pe un Forum. Astfel că, se gândește ca, anul viitor, să aleagă Turcia. 

Plajă din Grecia Foto: Pixabay.com
Plajă din Grecia Foto: Pixabay.com

Grecia, o destinație aleasă de români

Zeci de mii de turiști români aleg să-și petreacă vacanța de vară în Grecia. Peisajele de acolo nu se compară cu cele din România, iar mulți preferă plajele din Grecia, unele fiind mai retrase. Prețurile din Grecia rămân, însă motiv de dispută pentru români. Anul acesta, se anunțau scumpiri cu 10%, dar există turiști care vorbesc de procente mult mai mari.

"Grecii s-au șmecherit. Merg în Turcia"

„Mulți se vor supăra. Mulți îmi vor da dreptate. Ai noștri greci s-au cam șmecherit. 5€ berea la cârciumă, minim 8-9 € salată grecească, 10€ parcarea/zi la plajă (Lefkada), șezlong nu știu că am avut de acasă, dar vă las pe voi cazare de 120€ fără apă caldă + fac diferența între localnici și turiști la taverne, anul viitor, mă gândesc serios la Turcia”, este postarea de pe Forum Grecia care a strâns aproape 300 de comentarii.

"Prețurile au crescut"

„Prețurile au crescut peste tot, nu numai în Grecia. 1€ în plus în 2 ani nu mi se pare mult comparativ cu ce se întâmplă în alte țări”, comentează cineva. „Eu sub 9 euro nu am mai mâncat salată la greci de câțiva ani. Ce mi se pare aiurea e că, dacă unii ies în grup la un restaurant de fițe la noi, nu se plânge nimeni de prețuri, dar la greci vă așteptați la ieftineală.

De ce nu vă plângeți că la noi o salată este tot 50 RON? De ce nu vă plângeți când dați în mall 5 RON pe oră de parcare? Hai să nu ne mai plângem de orice. Avem bani, mergem, nu avem, stăm acasă. Atât de simplu! Și sincer, e un chin să mă duc 1.800 km și să încep să mă uit la prețuri când stau câteva zile în concediu”, se arată într-un alt comentariu.

Părerile sunt împărțițe: "Sunt foarte mulțumit de ce am găsit aici"

„E prima dată în Lefkada (Vasiliki). Sunt foarte mulțumit de ce am găsit aici. Un sejur de 6 nopți cu mic dejun la 440 euro. Plaja Vasiliki - 10 euro 2 șezlonguri cu umbrelă sau lângă, 15 euro două șezlonguri dar cu consum. Restaurant Pondi (cel mai bun după gustul meu) - 5 euro berea, 2.5 euro cola, 18 euro o caracatiță destul de mare cu cartofi, 27 euro platou fructe de mare pentru două persoane cu tot cu cartofi și salată.

E doar părerea și impresia mea. Cât despre plajele pe care le-am vizitat (Egremni, Porto Katsiki, Kathisma... etc), nu pot spune decât că sunt magnifice. Am fost în Turcia la Ultra All Inclusive și în afară de piscine nu prea ai ce face”, scrie altcineva.

Cum achită românii în vacanțe 

83% dintre români fac aceste plăţi cu cardul, cu telefonul mobil, sau cu ceasul inteligent. 4 din 5 turiști fac astfel de plăţi. La fel, şi banii se întorc tot într-un sistem inteligent, pentru că studiul arată că 20% dintre români spun că în ultimul an au primit tot aşa, pe card, banii pentru toate anulările pe care le-au făcut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net