Măsura care a stârnit furie în Grecia: „Tarifele sunt nebunești". Tururi private la Acropole, la prețuri de până la 5.000 de euro

Ultima actualizare:

Planul Greciei de a organiza tururi private la Acropole, la prețuri de până la 5.000 de euro, a stârnit o mare furie și critici din partea arheologilor și ghizilor. Potrivit The Guardian, această inițiativă a fost văzută ca fiind împotriva a ceea ce simbolizează Acropola: democrația.

Acropole. Foto: arhiva.
Acropole. Foto: arhiva.

Care este motivația din spatele acestor tururi private

Motivația din spatele acestor tururi private este de a evita aglomerația de turiști care vizitează Acropola zilnic. Cu toate acestea, prețul ridicat a provocat reacții negative, unii turiști considerând tarifele "nebunești".

„Noi nu am plăti atât", a spus Malcolm, șofer de camion, în timp ce Jackie a catalogat tarifele anunțate drept „nebunești".

Oficialii greci au justificat această inițiativă prin faptul că au primit cereri de mulți ani pentru tururi private la Acropole. În cadrul acestor tururi, grupuri mici de până la cinci persoane vor fi ghidate de arheologi experimentați, cu acces la sit în afara orelor normale de vizitare.

„Am avut cereri de la operatorii de turism pentru acest lucru de foarte mult timp", spune Nikoleta Valakou, președintele Organizației Elene pentru Dezvoltarea Resurselor Culturale.  

Cu toate acestea, criticii consideră că această măsură este nepractică și contrară spiritului democrat al Acropolei. Există îngrijorări cu privire la consecințele negative asupra egalității și accesului publicului la acest monument istoric.

De ce ar putea fi periculoasă deschiderea mai târzie a siteurilor

În plus, decizia de a extinde orele de deschidere a Acropolei pentru a permite tururi private a stârnit nemulțumire printre ghizii turistici. În contextul urgenței climatice, deschiderea mai târzie a sitului ar putea fi periculoasă pentru sănătatea vizitatorilor, în special în lunile de vară, când temperaturile pot ajunge la cote extreme.

Dacă orele de deschidere vor fi extinse până la 9 dimineața din cauza acestor tururi private, va fi o catastrofă", a declarat Kriton Piperas, care, până de curând, a fost liderul Federației Panelenice a Ghizilor de Turism, un sindicat cu 4.000 de membri, citat de Adevărul. Acesta a militat pentru deschiderea mai devreme a Acropolei de mai mulți ani, din cauza condițiilor meteorologice imprevizibile.

Cu toate acestea, oficialii greci susțin că tururile private ar putea aduce încasări substanțiale, care ar putea fi direcționate către proiecte culturale. În ciuda criticilor, planul pentru tururi private la Acropole pare să fie în desfășurare, provocând dezbatere și controverse în rândul comunității culturale și turistice din Grecia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net