Monumentul Acropole din Atena, închis din cauza "celei mai grave canicule din 1987" până acum

3 august 2021
article img
Grecia, confruntată cu "cea mai gravă caniculă" în mai mult de 30 de ani, a închis siturile arheologiceFoto: Pixabay

Grecia se confruntată cu cea mai gravă caniculă din ultimii peste 30 de ani, potrivit premierului. Autoritățile au decis să închidă siturile arheologice în orele cele mai problematice. Pe strada Dionysiou Areopagitou, la poalele ansamblului, în mod normal plin de turişti în acest anotimp, sunt rari cei care, cu pălării, înfruntă temperaturile caniculare din acest început de august.

Mercurul din termometre ajunsese luni după-amiază la aproape 40 de grade când ultimii vizitatori se grăbeau să iasă, potrivit news.ro. Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n. a fost închis de luni, dar turiştii vor găsi porţile închise începând de marţi la toate siturile arheologice în aer liber din Grecia până vineri, a anunţat Ministerul Culturii. 

De joi, Grecia traversează o perioadă caniculară care ar trebui să atingă un vârf marţi şi să dureze până joi. "Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987", a prevenit premierul Kyriakos Mitsotakis, care le-a cerut grecilor să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală. 

În iulie 1987, un val de căldură a provocat moartea a o mie de persoane în Grecia din cauza lipsei de climatizare şi a poluării atmosferice.