Video cu scene de sex la Acropole în mijlocul turiștilor. „Îmi este ruşine”

Sex la Acropole, în timpul orelor de vizită! Autoritățile grecești investighează circumstanțele în care au fost filmate mai multe scene de sex între doi bărbați la Acropole, în mijlocul vizitatorilor.

Scenele de sex au fost filmate în apropiere de Parthenon. Foto: Shutterstock
Scenele de sex au fost filmate în apropiere de Parthenon. Foto: Shutterstock

Scenele filmate au provocat revoltă atât în rândul autorităților grecești, cât și printre oamenii simpli. Regulile la cel mai popular obiectiv arheologic din Grecia sunt foarte stricte. Nici măcar copiilor nu le este permis să se fotografieze cu jucăriile din pluș pe ruinele vechi de peste 2.500 de ani, așa că de scene deocheate nici nu se pune problema.

Ministerul Culturii a lansat o anchetă după ce un scurtmetraj care arată doi bărbaţi făcând sex la Acropole, în Atena, a fost lansat online, scrie Greekreporter.com, citat de Adevărul.

Filmul de 36 de minute intitulat „Xeparthenon” a fost prezentat pentru prima dată la Universitatea Aristotel din Salonic la jumătatea lunii decembrie, dar a intrat în atenţia autorităţilor la începutul lunii ianuarie.

Filmul prezintă doi bărbaţi cu feţele acoperite făcând sex la situl arheologic Acropole, în timpul orelor de vizită. În timp ce turiștii se plimbă neștiutori, membrii echipei de filmare fac un cerc în jurul protagoniştilor pentru a camufla ce se întâmplă printre vestitele ruine, pretinzând că fotografiază monumentul.

Videoclipul este însoţit de o declaraţie scrisă a realizatorilor, în care Parthenonul este caracterizat ca fiind un simbol al naţionalismului şi purtător de mesaje heteronormale. Parthenonul este elementul central al ansamblului arhitectural – un templu dedicat zeiței Atena-Parthenos (Atena-Fecioară).

„Unii dintre noi suntem supuşi violenţei fizice şi verbale pentru alegerile şi expresiile noastre de sexualitate... Ne vom trăi dragostea şi sexualitatea aşa cum ne dorim şi vom apăra existenţa în public... Alegerea Parthenonului nu este întâmplătoare. Funcţionează pentru mulţi ca simbol al naţionalismului, comerţului, culturii de masă şi puritanismului.”

Ce spun reprezentanții Ministerului Culturii din Grecia

Ministerul Culturii a declarat că filmarea a fost realizată fără acordul său. „Situl arheologic de la Acropole nu este potrivit pentru nici un fel de activism sau alte activităţi care să ofenseze şi să manifeste lipsă de respect pentru monument”, a fost declaraţia ministerului. Ministerul a demarat şi o anchetă pentru a stabili dacă filmul cu scenele de sex de pe Acropole s-a desfăşurat cu având acordul tacit al angajaţilor sitului, care sunt angajaţi ai Ministerului Culturii.

Citește pe Adevarul.ro ce spune șeful actorilor profesioniști din Grecia despre acest incident. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net