Vacanţele au devenit un adevărat lux. Cu cât s-au scumpit sejururile, comparativ cu anul trecut

Ultima actualizare:

Nu doar în România apar anomalii ca aceea de zilele trecute de la Năvodari, când o familie din Bârlad a plătit pe o masă de prânz mai mult decât pe tot sejurul! Preţuri aberante sunt peste tot, fie că te duci în Italia, Grecia şi chiar în Albania, care era considerată cea mai ieftină destinaţie „de plajă”.

Doi turişti români au avut experienţe neplăcute în Italia, când au vizitat celebrul lac Como
Doi turişti români au avut experienţe neplăcute în Italia, când au vizitat celebrul lac Como

Vara anului 2023 va fi una dintre cele mai scumpe din ultimii ani! Pachetele de vară s-au scumpit cu 15-20% faţă de anul anterior, potrivit agregatorului de oferte de turism Check 24, citat de adevarul.ro.

Cea mai mare creştere relativă a preţului a fost în cele mai accesibile destinaţii, cum ar fi Bulgaria şi Turcia. Preţul pe zi la Sunny Beach - Bulgaria este cu 16,6% mai mare decât anul trecut. Trei destinaţii din Turcia înregistrează, de asemenea, o creştere de două cifre în acest an: Antalya/Belek cu 15,9%, Antalya/Side cu 15,5% şi Kemer/Beldibi cu 13,6%.

image

Alte destinaţii populare urmează acelaşi trend, devenind în acest an mai costisitoare decât în 2022. Mallorca - Spania, Kusadasi - Turcia şi Hammamet - Tunisia sunt cu peste 12% mai scumpe, în timp ce preţul sejururilor din Ibiza - paradisul petrecăreţilor - şi Rodos din Grecia sunt cu 11% mai mari.

20 de euro o cafea şi o apă la Lacul Como, Italia

Şi nu doar cazările s-au scumpit peste tot! Un român care s-a dus la Milano, Italia, a povestit şocat ce a păţit. Turistul se afla cu bicicleta în zona Lacului Como şi a făcut un popas să se răcorească. A fost şocat când a văzut nota de plată după ce a făcut o mică consumaţie pe terasă. “O plimbare cu bicicleta cu o pauză de cafea în centrul oraşului Como... şi chitanţa din Dubai”.

image

Concret, el a plătit 5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, un suc de fructe de ananas la 8 euro, nota de plată finală fiind de aproape 30 de euro.

„Nu am vrut să cred”, a spus turistul, scrie affaritaliani.it. O turistă s-a plâns că a plătit 20 de euro pentru o cafea şi o apă într-un bar cu vedere la lacul Como.

Nici Albania nu mai e o destinaţie ieftină

Din ce în ce mai multe postări ale românilor, pe o platformă dedicată turismului în Albania - Forum Albania, atrag atenţia că unele zone au devenit foarte scumpe. Şezlogul a ajuns să coste aproape 20 de euro pe plajele cunoscute, iar preţurile sunt mai mari decât la noi în restaurante şi magazine.

„Plaja Ksamil 2.000 leke (18,5 euro), şezlongul, şi la Bora Bora 1.000 de leke (9,25 de euro)”, a scris Eugen, un turist, pe Forum Albania. „Nu mai e Albania ce a fost, ca Vama Veche”, a comentat Romeo, un alt român care a ales această destinaţie pe baza informaţiilor de anul trecut. „Aproape ca la Mamaia”, a intervenit şi Alin Vasilescu.

„20 euro/zi umbrela şi şezlongurile…. A devenit Albania o destinaţie de lux”, e de părere Radu. „La Perma e thate, au doar baldachine, 5.000 leke (50 euro). Anul trecut erau 25 euro”, a spus şi Ioana. Viorel a susţinut că prima dată când a fost la Ksamil, cu 400 leke închiriai perechea de şezlonguri cu umbrelă.

Aproape 20 de euro costă şezlongul pe plaja Ksamil din Albania
Aproape 20 de euro costă şezlongul pe plaja Ksamil din Albania

„I-am dat băiatului care se ocupa de plajă Paradise 3.000 leke pentru 11 zile, în primul rând, lângă apă, şi a fost ok... Alte vremuri...”, a detaliat turistul, citat de adevarul.ro.

Ionuţ, un turist din Cluj-Napoca, care a fost la început de iunie în Albania, precizează că singurele lucruri ieftine au fost ţigările.

„În rest, preţuri peste ale noastre... atât la market, cât şi la restaurante... Şi noi venim din Cluj... care e deja un oraş prea scump. Se poate şi pe low budget, mâncat o dată pe zi la restaurant, în rest cu lada frigo după tine, sau mănânci toată ziua gyros”, detaliază el.

Pe insula Mykonos din Grecia «toţi te fură cât pot de mult»

O altă româncă şi-a povestit experienţa avută pe insula Mykonos din Grecia. Aceasta susţine că preţurile sunt nejustificat de mari şi oferă mai multe exemple.

„Vreau să vă împărtăşesc experienţa mea - Mykonos. Azi se termină această vacanţă”, a scris Nicoleta, pe un grup dedicat iubitorilor de vacanţe.

Mykonos a devenit în ultimii ani „insula bogătaşilor”
Mykonos a devenit în ultimii ani „insula bogătaşilor”

„Dragii mei, nu vă recomand această insulă. Nu are nimic frumos, nimic interesant, poate apă cristalină. Toţi te fură cât pot de mult. La alimentară, nu corespund preţurile de la raft cu cele de la casă. Bineînţeles la casă sunt super umflate. La restaurante îţi încarcă notă de plată cu produse pe care nu le-ai consumat. Dar nu un euro, doi. 10, 20 de euro! Nu dau bonuri la cumpărături sau la restaurante dacă nu le ceri. Preţurile sunt enorme, totul este scump, nu înţeleg de ce. 6 euro paharul de bere, nu halba, şezlongurile 50 de euro. Şi aş putea continua. Închirierea maşinii, nu ai altă posibilitate de transport,100 de euro pe zi, plus 400 euro garanţia. Doamne ajută, plecăm acasă azi, sigur nu ne mai întoarcem!”, a transmis aceasta, potrivit stiridiaspora.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net