Un prânz în Năvodari, cât un sejur all inclusiv. Ce sumă colosală a plătit un turist

Un restaurant din Năvodari are prețuri mai ceva ca la Monaco! Un turist din Bârlad a plătit pe o masă cât pentru un sejur întreg, după ce a ales să meargă cu familia la un restaurant de fiţe de pe Litoral. Când i-a venit nota de plată, omul a fost şocat: peste 3.600 de lei!

Litoralul românesc îți poate  scoate mulți bani din buzunar  dacă nu ești atent
Litoralul românesc îți poate scoate mulți bani din buzunar dacă nu ești atent

Vacanță ratată pentru Vasile, un turist din Bârlad, care a venit la mare în Năvodari, cu soţia şi copiii, dar şi cu prietenii, scrie adevarul.ro

Dacă la preţul la cazare nu au avut de ce să se plângă, prânzul i-a costat mai mult decât vacanţa în sine. Le-a făcut cu ochiul un restaurant în zona exclusivistă unde, susţin, ei, ospătarii foarte amabili i-au momit cu tot felul de oferte şi sugestii. La final însă, nota de plată a fost de 3.600 de lei plus 400 de lei bacşiş.

„De banii ăştia cumpăram trei porci şi îmi hrăneam copiii“, a spus Vasile cu năduf, enumerând bucatele cele mai scumpe din prânzul care va rămâne de poveste. 

Captura zilei, trei peşti, 1.700 de lei. Un ciolan, 80 de lei, porţia de creveţi, patru creveţi adică, 80 de lei, 20 de lei un crevete, jambon 320 de lei şi am mai dat şi 130 de lei pe sparanghel”, a declarat turistul care recunoaşte că nu a fost atent să verifice preţurile înainte de a da comanda.

Pe notă mai apar şapte porţii de cartofi prăjiţi, în valoare de 147 de lei, spaghetele costă 40 de lei, iar un şniţel - 42 de lei. 

Nota de plată achitată  de bârlădean
Nota de plată achitată de bârlădean

În ceea ce priveşte „captura zilei”, cel mai scump produs de pe nota de plată, acesta a constat în doradă şi lup de mare, peşti care nu trăiesc în Marea Neagră. 

50 de lei, un prânz la autoservire

Dar pe litoralului românesc există şi variante ieftine de prânz. În fiecare staţiune sunt magazine alimentare, terase, tonete cu gustări şi autoserviri pentru cei care preferă o masă mai puţin pretenţioasă. „O porţie de ciorbă de pui, de porc, de perişoare sau a la grec costă 20 de lei. Felul doi avem aripioare la 12 lei suta de grame, costiţă - 15 lei, cârnaţi - 10 lei, şniţel - 25 de lei, pulpă de pui dezosată - 14 lei. Dacă doriţi peşte sau fructe de mare, fileul de şalău costă 22 de lei, scrumbia - 17 lei, crapul prăjit - 20 de lei, iar păstrăvul la grătar - 17 lei suta de grame. Noi nu am crescut preţurile anul acesta şi nici nu o vom face. Suntem mulţumiţi să spunem că la autoservirea noastră se poate mânca un prânz complet cu aproximativ 50 de lei, de persoană“, arată Paul Marin, administratorul unei autoserviri din staţiunea Mamaia, pentru adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net