Colțul de Rai din România pe care străinii se înghesuie să-l vadă! Apa de aici nu îngheață niciodată și are o culoare superbă

Vara este în plină desfășurare și tot mai mulți români își aleg destinațiile de concediu. Dacă te-ai săturat de îmbulzeaza de pe litoral sau pur și simplu renunți la destinațiile extravagante din alte țări, trebuie să știi că România îți pune la dispoziție un loc desprins parcă din Paradis: Lacul Ochiul Beiului   

Lacul Ochiul Beiului, unul dintre cele mai frumoase din România / foto: Pinterest
Lacul Ochiul Beiului, unul dintre cele mai frumoase din România / foto: Pinterest

Lacul Ochiul Beiului este unul dintre cele mai magice și mai frumoase locuri din România pe care le poți vizita anul acesta. Indiferent de sezonul de afară, îl poți vizita oricând, pentru că lacul nu îngheață niciodată, motiv pentru care păsările migratoare rămân chiar și în sezonul rece.

Lacul Ochiul Beiului, una dintre cele mai frumoase atracții turistice ale țării noastre

Lacul Ochiul Beiului pare un loc desprins din povești, care face parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, din județul Caraș Severin. Apa curată și cristalină permite să vezi atât de clar peștii înotând, rezervația fiind plină de vegetație, cascade și aer curat.

Lacul poartă denumirea de Ochiul Beiului datorită formei sale ovale asemănătoare cu un ochi al cărui diametru este de aproximativ 20 de centimetri, având o adâncime de 3,6 metri.

Povestea emoționantă a lacului Ochiul Beiului

Povestea lacului Ochiul Beiului / foto: Pinterest
Povestea lacului Ochiul Beiului / foto: Pinterest

Lacul Ochiul Beiului nu are doar o priveliște desprinsă din basme, ci și o povestea fascinantă. Se spune că totul a început acum sute de ani, când fiul unui cunoscut bei din Levant s-a îndrăgostit iremediabil de fiica unui pastor care scotea la păscut turmele de oi în împrejurimi.

Tânărul a răpit-o pe fiica pastorului și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Fata a reușit să evadeze în timpul nopții, când a împletit o funie din bucățile de material ale rochiei sale și a reușit să coboare din turn.

La aflarea veștii, Beiul a fost atât de supărat și a ordonat să fie ucisă. Fiul acestuia a fost extrem de supărat atunci când a aflat, și a plâns până când lacrimile sale au format acest lac, culoarea turcoaz fiind datorată de culoarea ochilor lui.

La scurt timp, fiul Beiului și-a luat viața, iar lacul care are forma unui ochi a primit denumirea de Ochiul Beiului, iar localnicii povestesc că fata s-ar fi transformat în râu – Râul Beușnița.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net