Românii anulează vacanțele pe Litoral din cauza alertei de holeră. Ce spun experții

Ultima actualizare:

Alerta de holeră emisă în Ucraina, în special pentru zona Odessa, după distrgerea barajului de la Kahovka, cel mai mare din Ucraina, crează panică în România. Experții care monitorizează cantitatea enormă de apă care a parcurs deja 60 de kilometri și a ajuns la Marea Neagră, spun că în cel mult 10 zile aceasta va ajunge în apa mării de pe litoralul românesc. OMS a avertizat asupra unui risc de holeră, ceea ce i-a determinat pe unii români să își anuleze vacanțele rezervate pe Litoralul Românesc.

turisti plaja marea neagra jpeg

Poluarea masivă provocată în Marea Neagră de distrugerea barajului Nova Kahovka se îndreaptă către zonele turistice ale litoralului.

Între timp, în Ucraina, alerta de hoeră rămâne ridicată iar accesul pe plaja din Odessa este interzis.

Este de așteptat ca și în apropierea Litoralului Românesc să apară unele probleme, dat fiind că viitura care aduce cantități urișe de gunoaie, reziduuri și cadavre de animale să afecteze apa mării de pe litoral.

Vacanțe anulate la mare de teama holerei

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat asupra prezenței bacteriei care provoacă holera în zonele afectate de distrugerea barajului de pe râul Nipru.

Veștile au produs îngrijorare printre români, iar unii dintre ei nu au stat pe gânduri și de teama de contracta bacteria care provoacă holera și-au anulat vacanțele rezervate la mare. În timp ce pe rețelele sociale, oamenii spun că au renunțat la a mai petrece un sejur la Marea Neagră, reprezentanții agențiilor de turism transmit mesaje de natură să îi liniștească pe turiști.

„Nu cred că trebuie să-şi facă o problemă în acest sens, pentru că avem o distanţă foarte mare până la Odesa”, spune un reprezentant al unei agenții de turism de pe litoralul românesc.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică din Constanța face zilnic teste ale calității apei mării, iar experții biologi liniștesc populația și spun că riscul apariției bolii este redus.

Viitura ajunge în apa mării în 10 zile

Specialiștii estimează că în mai puțin de două săptămâni, apele, pline de reziduuri, care au ajuns deja în Marea Neagră, se vor vărsa în Dunăre, ca apoi curenții să împingă apele spre zona turistică a Litoralului Românesc.

„Gândiți-vă că, dacă în trei zile de la ruperea barajului, aceasta a ajuns deja la o distanță de aproximativ 50- 60 de kilometri, cum urmează o perioada de furtună în următoarele două– trei zile, furtună care va reuși să împingă apa și mai la sud, probabil în 10 zile vă ajunge și pe litoralul românesc. Pentru început viitura va ajunge în zona gurilor Dunării, ulterior, în, funcție de condițiile meteo, furtună sau curenți, apa va fi împinsă către sud, către zona litoralului turistic, Constanța, Mamaia și celelalte stațiuni”, a afirmat cercetătorul-biolog Florin Timofte, de la Institutul Național de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” din Constanța, pentru Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net