Locul din România care seamănă izbitor cu Thailanda. Te vei îndrăgosti iremediabil de această destinație de vacanță

România este plină de locuri de o frumusețe incredibilă. De exemplu, în țara noastră există o plajă superbă, săpată în inima munţilor, care i-a dus pe mulţi cu gândul la celebra Krabi din Thailanda. Este vorba despre plaja Şuncuiuş, din judeţul Bihor. Chiar în inima Apusenilor a fost amenajată o plajă de o frumuseţe rară. Crișul a săpat în stâncă o formațiune asemănătoare cu relieful din Krabi, Thailanda, iar localnicii au amenajat la Șuncuiuș o plajă cu nisip fin, ușor accesibilă din Cluj-Napoca sau din București.

Plaja Șuncuiuș este situată în mijlocul naturii. Foto: Click.
Plaja Șuncuiuș este situată în mijlocul naturii. Foto: Click.

Marea de la munte

Plaja Șuncuiuș este situată în mijlocul naturii, la poalele munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Crișul Repede. Deși este o plajă amenajată, datorită amplasamentului și a dimensiunii reduse, pare mai degrabă o plajă sălbatică. Din Capitală se ajunge aici pe traseul Bucureşti – Alba – Cluj – Huedin – Negreni – Şuncuius, iar distanţa este de 544 de kilometri. Clujenii sunt şi mai norocoşi, pentru că au de parcurs doar 103 km până la locul amintit.

Pe lângă plaja de neuitat, În zonă mai poți face rafting pe Crișul repede sau via ferrata, sunt amenajate chiar lângă locație câteva trasee, pentru toate nivelurile de experiență. 

Peșterile dimprejur completează tabloul fantastic al naturii 

Frumuseţea şi sălbăticia peisajului oferit de Crișul Repede și bogăţia elementelor floristice termofile rare, numeroasele peșteri precum şi prezenţa Peşterii de la Vadu Crişului au făcut ca această regiune să fie constituită ca rezervaţie naturală.

Defileul Crişului Repede este cel mai spectaculos pe porţiunile cuprinse între comuna Bratca şi Vadu Crişului. Aici, cursul sălbatic al râului Crişului Repede este străbătut de abrupturi cu înălțimi de până la 200m, iar peșterile dimprejur completează tabloul fantastic al naturii ce seamănă nespus de mult cu peisaje exotice din mapamond.

Nisipul fin şi de imaginea care îi duce pe mulţi cu gândul, departe, la Thailanda, datorită stâncii care seamănă izbitor cu o formaţiune similară din Krabi, îi face pe mulți turiști să vină aici, scriu cei de la Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net