S-a deschis Pasajul Domneşti şi au rămas blocaţi pe el!

L-au aşteptat atâta timp, încât s-au temut că nu vor trăi ziua în care vor trece cu maşina pe el. Şi totuşi după nenumărate amânări şi tergiversări, pasajul a fost deschis circulaţiei rutiere. La o zi după inaugurare, şoferii au rămas cu orele blocaţi. Unde? Pe Pasajul Domneşti.

Pasajul Domneşti de pe  Centura Bucureştiului a fost  inaugurat vineri, 11 noiembrie
Pasajul Domneşti de pe Centura Bucureştiului a fost inaugurat vineri, 11 noiembrie

Jumătate de kilometru, în 16 ani!

Ce mai contează că o porţiune de jumătate de kilometru (mai exact 536 de metri) a fost finalizată în 16 ani, atâta vreme cât celebrul pasaj s-a deschis. Pasajul de la Domneşti a fost inaugurat, probabil nu întâmplător, vineri. Urma weekendul, când traficul este mai aerisit, iar şoferii s-au putut bucura pe deplin de noul pasaj. Dar a venit ziua de luni, iar şoferii nu au mai fost deloc relaxaţi, ci consternaţi.

Încă de la prima oră s-a circulat bară la bară, iar de înaintat se făcea cu centimetrul. A fost ziua de luni, 14 noiembrie, când sute de şoferi au ajuns la serviciu cu întârziere şi cu nervii întinşi la maximum. Dar au trecut peste Pasajul Domneşti, ar spune mândre autorităţile.

În weekend a fost linişte,  dar de luni dimineaţă  se circulă bară la bară
În weekend a fost linişte, dar de luni dimineaţă se circulă bară la bară

Aşadar, noul nod rutier de peste Centură s-a blocat practic din prima zi de lucru. În loc să ajute la fluidizarea circulaţiei, rampa de acces în giratoriul suspendat s-a transformat într-o mare parcare. Imagini cu traficul infernal de pe noul Pasaj Domneşti au fost publicate pe diferite grupuri de pe Facebook.

image

Prin deschiderea circulaţiei pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulţi ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii Bucureşti. După deschiderea circulaţiei inclusiv pe pasajele Berceni şi Olteniţa, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureştiului vor fi eliminate”, a scris ministrul Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook, chiar înainte de inaugurarea pasajului.

Glume şi comentarii pe reţelele sociale

Reţelele sociale s-au umplut repede cu poze, filmuleţe, dar şi glume de la faţa locului. Un şofer a scris că toată aglomeraţia s-a mutat de la bariera de la Domneşti, pe pasaj, iar un altul a scris „Într-un fel, e bine, se vede în ce parte e mai liberă centura”. Şi nu sunt singurii care au făcut haz de necaz. „2 km, 55 de minute. E clar, mai trebuie încă unul!”, a scris un alt şofer pe Facebook. Şi comentariile au continuat, pro şi contra: „Când rupeam maşina în trecerea la nivel de la Domneşti era mai bine?”, „E normal, tot traficul s-a blocat acum în semaforul de la strada Braşov. O veste bună e că de anul viitor revin trenurile pe linia 102 Bucureşti Progresul – Giurgiu şi vom avea trenuri de navetă de la Bucureşti Progresul la Gara de Nord via Vârteju/Pasaj Domneşti, atunci vedem câţi renunţă la maşini”, „Cine v-a pus să plecaţi din oraş atâta timp cât lucraţi tot în oraş?”.

Pasajul de la Domneşti este al doilea dat în circulaţie dintre cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei. Primul a fost cel de la Mogoşoaia. Investiţia totală se ridică la 91,5 de milioane de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net