S-a lansat o nouă monedă în România. Ce valoare are și ce personalitate e imprimată pe bani

Ultima actualizare:

Luni, 20 noiembrie, Banca Naţională a României (BNR) a lansat o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea omului politic român Lascăr Catargiu. Noua monedă are forma rotundă, un diametru de 21 de mm și o greutate de 6,425 de grame. Ce valoare are și cum arată.

Noua monedă din aur, lansată de BNR / Foto: Arhiva Click!
Noua monedă din aur, lansată de BNR / Foto: Arhiva Click!

Banca Naţională a României a lansat luni, 20 noiembrie, o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. Potrivit BNR, valoarea nominală a acesteia este de 100 de lei, iar tirajul maxim pentru monedă este de 1.000 de piese. Moneda are formă rotundă, cu un diametru de 21 mm şi o greutate de 6,425 grame.

Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din Bucureşti, inscripţia „ROMÂNIA" în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023" şi valoarea nominală „100 LEI". Reversul conține, portretul, numele lui Lascăr Catargiu și anii 1823-1899, reprezentând perioada în care el a trăit.

Prețul de vânzare pentru moneda din aur lansată în România

Preţul de vânzare pentru moneda din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu
Preţul de vânzare pentru moneda din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu

Moneda din aur, extrem de așteptată de colecționarii din România, este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și este însoțită de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României şi casierului central.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu au putere circulatorie pe teritoriul României.

„Achiziția efectelor numismatice se realizează exclusiv prin intermediul sucursalelor regionale ale BNR. În momentul lansării unei emisiuni numismatice noi, un stoc limitat de piese este disponibil pentru rezervări online. Pe lângă acesta, o parte a fiecărei emisiuni este destinată achiziționării directe, fără o rezervare prealabilă.

Pentru a evita aglomerația, vă recomandăm să sunați la numărul de telefon aferent sucursalei de unde doriți să achiziționați piesa numismatică”, a transmis Banca Națională a României (BNR).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net