S-au găsit înlocuitori după demisiile date de Gabriela Firea și Marius Budăi. Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero le-au luat locul

Ultima actualizare:

Luni, în timpul consiliului Politic Național PSD, au fost validate noile propuneri pentru ministerele Muncii și Familiei, după ce săptămâna trecută Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat.

Ministrul Muncii și al Familiei au fost înlocuiți / Inquam Photos
Ministrul Muncii și al Familiei au fost înlocuiți / Inquam Photos

Așadar, Simona Bucura-Oprescu a fost propusă pentru ministerul Muncii, iar la ministerul Familiei, PSD a propus-o pe Natalia Intotero.

Mai mult decât atât, conducerea PSD a luat act de suspendarea Gabrielei Firea din funcția de prim-vicepreședinte și de președinte al PSD București. Organizația București a fost preluată interimar până la alegeri de secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

Cele două ministere, Muncă și Familie, au rămas fără conducere după ce Gabriela Firea şi Marius Budăi au demisionat, în contexul scandalului privind „azilele groazei”.

„Sunt două doamne cu experiență, atât cu activitate politică, cât și în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu despre noile propuneri, la finalul ședinței CPN.

Cine a fost Natalia Intotero

Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, va prelua Ministerul Familiei.

Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta.

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru a Muncii, îl va înlocui pe Marius Budăi. Ea este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020.

Numele ei a mai fost vehiculat la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul. Conducerea PSD a luat act de suspendarea Gabrielei Firea din funcția de prim-vicepreședinte și de președinte al PSD București.

Paul Stănescu este secretar general al partidului

Organizația București a fost preluată interimar până la alegeri de secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului.

Marcel Ciolacu a fost anunțat în ședința de Guvernul că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului.

„Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net