Marius Budăi, anunț de maxim interes: „Toţi românii se vor pensiona la...”

Ministrul Muncii Marius Budăi a venit, luni, 22 mai, cu anunţuri esenţiale pentru pensionari, după discuţiile de la Bruxelles, scrie adevărul.ro. Vestea momentului este că toţi românii se vor pensiona la 65 de ani, treptat.

Ministrul Muncii a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare Foto: Facebook
Ministrul Muncii a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare Foto: Facebook

Marius Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare

„Creşterea treptată a vârstei de pensionare, în conformitate cu sistemul public de pensii, până la vârsta 65 de ani. Astfel, fiecare om care lucrează în România, va trebui să fie echivalent, să nu fie deosebiri între cei care lucrează în anumite sisteme şi cei care lucrează în sistemul public de pensii, şi vor avea o vârstă de pensionare până la vârsta 65 de ani, aşa cum este prevăzută gradual şi în legea din sistemul public de pensii”, a declarat ministrul Muncii.

În prezent, vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 pentru femei, însă există anumite categorii de salariați care se pot pensiona de la vârste mult mai mici. Egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei e trecută în Planul Național de Redresare și Rezilență.

Ce s-a declarat în legătură cu pensiile speciale

În legătură cu pensiile speciale, ministrul Muncii a precizat că „s-au stabilit câteva criterii și principii cu Comisia Europeană pentru a putea fi îndeplinit jalonul”.

„Principiul noilor legi este că nu vor mai fi deosebiri atât de mari. Va fi o trecere treptată. Nu se poate face o trecere bruscă, dacă vrei să fii responsabil. O parte din amendamente sunt gata deja și le-am prezentat liderilor Coaliției. Am primit dispoziție ca toate amendamentele să fie gata până miercuri seară. Joi, Coaliția ar urma să le depună în Parlament.

A fost îmbucurător că am reușit să obțin aceste principii, astfel încât să avem jalonul îndeplinit. Joi, toate informațiile vor fi publice. Vă garantez că cele convenite cu Comisia Europeană vor fi respectate”, a mai declarat ministrul Muncii Marius Budăi. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net