Salt periculos de la 1.200 de metri! Un elev al Aeroclubului din Suceava a ajuns la spital pentru că nu i s-a deschis complet paraşuta

Ultima actualizare:

    Adolescentul a sărit de la 1.200 de metri FOTO: Facebook Aeroclub Suceava
Adolescentul a sărit de la 1.200 de metri FOTO: Facebook Aeroclub Suceava

La un pas de moarte! Așa a fost sâmbătă, un adolescent de 16 ani din Suceava, după ce a sărit de la 1.200 de metri și nu i s-a deschis complet parașuta. Din fericire, în urma prăbușirii s-a ales doar cu o fisură de șold.

Paraşutistul în vârstă de 16 ani este elev al Aeroclubului din Suceava și sâmbătă, 12 iunie, efectua o săritură controlată de la 1.200 de metri, dintr-un avion de tip AN-2. Nu era la primul salt, ci la al treilea. Din motive încă neelucidate, paraşuta acestuia nu s-a deschis în totalitate în timpul saltului.

Elevul nu a deschis parașuta de rezervă  

În plus, paraşutistul nu a efectuat manevra de eliberare a paraşutei de rezervă, astfel că s-a prăbușit pe sol. Paramedicii SMURD care au ajuns la faţa locului pentru a-i oferi primul ajutor, au constat că tânărul a suferit mai multe traumatisme prin cădere de la înălţime, scrie adevarul.ro. Băiatul a fost transportat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, unde a rămas internat.

Preşedintele Aeroclubului „Grigore Baştan” a declarat pentru presa locală că din informaţiile pe care le are, elevul nu ar avea leziuni grave, starea sa fiind stabilă. „Elevul era în timpul cursului, toţi elevii fac un număr minim de salturi. Copilul se afla la al treilea salt, paraşuta s-a deschis asimetric, nu a reuşit să o controleze şi a luat contact cu solul, în rotire. Din ce ni s-a comunicat de la spital are o fisură de şold şi urmează să fie externat, starea sa este stabilă”, a declarat Gabriel Andrei. 

Citește și: 

Cine era tânărul afacerist mort în Cluj, în urma unui salt cu paraşuta

Ce le-a spus handbalista moartă la Clinceni colegelor, înainte de salt

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
motan skateboard bao zi jpg
Moara fermieri jpeg
radu mazare jpg
Uzinele Resita (1937) jpg
vara caldura record 2024 jpg
aeronava tarom shutterstock jpg
front bloc jpg
actor impuscat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net