Salvamontist mort într-o uriașă avalanșă la Bâlea Lac. Cum s-a petrecut tragedia

La o zi după avalana devastatoare de joi, o altă alunecare masivă a unui munte de zăpadă s-a produs în zona Bâlea Lac dar de data aceasta există și o victimă. Un salvamontist a decedat, vineri, într-o avalanşă produsă în zona Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a anunţat directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu. 

Avalanșa care a luat viața salvamontistului
Avalanșa a produs prima victimă în rândul salvamontiștilor din ultimii 10 ani.Captură stirileprotv.r

Comunicatul ISU Sibiu  

”În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat şi elicopterul SMURD”, a transmis ISU Sibiu într-un comunicat preluat de Agerpres 

Ce spun șefii Salvamont Sibiu 

Ulterior, Salvamont a anunţat că persoana decedată este angajat la Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi nu se afla în timpul serviciului de patrulare. 

”Colegii mei au început transportul persoanei decedate către telecabina de la Bâlea Lac, o să încercăm transportul la Bâlea Cascadă pentru predare la IML”, a precizat șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu conform sursei citate 

O altă avalanșă de mari dimensiuni a avut loc joi 

O avalanşă fără precedent în această iarnă a avut loc cu o zi înainte de tragedie, joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, însă atunci nu a fost nimeni rănit, turiştii fiind în acel moment în cabane anunța Salvamont Sibiu. 

Meteorologii au avertizat despre avalanșe  

Meteorologii au avertizat că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu.  

Sub altitudinea de 1.800 de metri este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu. La Bâlea Lac, în prezent, stratul de zăpadă măsoară 1,7 metri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net